Hirdetés
. Hirdetés

2020-ra hatszorosára nő a drótnélküli adatforgalom

|

A Goldman Sachs befektetési elemzői szerint elsősorban a 4G-szolgáltatások elterjedésének és a táblagépek iránti kereslet növekedésének köszönhetően bővülhet a piac.

Hirdetés

A Goldman Sachs felmérése szerint már jövőre nagymértékben nőhet a drótnélküli adatforgalom. A vállalat elemzői azt jósolják, hogy 2020-ra hatszorosára nő a vezetéknélküli hálózatokon keresztülfolyó adat mennyisége - miközben a ?hangos" forgalom nagyjából a jelenlegi szinten marad. A Goldman előrejelzése szerint a szektor bevételei a következő két évben megtriplázódhatnak, és 2012-re akár a 205 milliárd dollárt is elérhetik.

Az elemzők szerint a trendeket alapvetően két tényező: a WiMAX-hoz és az LTE-hez hasonló 4G-hálózatok elterjedése és a tablet PC-k iránti kereslet alakítja majd. A Goldman becslése szerint a 4G kártyák nagyjából 7 gigabájtos, míg a 3G kártyák 1,85, az iPadok pedig 1 gigabájtos adatforgalmat bonyolítanak havonta.

A Goldman előrejelzése rámutat: az elkövetkező években az okostelefonok és tabletek kiszoríthatják a piacról a hagyományos készülékeket. A cég adatai szerint ma a forgalomban lévő mobiltelefonok 20 százaléka bír ?smart" kapacitásokal, ám ez az arány 2014-re 45 százalékra nő. Az elemzők szerint a táblagépek is keresettek lesznek: az iPad-hez hasonló eszközökből 2011-ben akár 35 millió darabot is eladhatnak világszerte.

A Goldman szerint a tabletek a következő években a vállalati szektorban is jelentős szerephez juthatnak. Felmérésük szerint a nemzetközi vállalatok 37 százaléka már ma is használja ezeket az eszközöket, 19 százalékuk pedig a következő két évben tervezi rendszerbe állítani őket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.