Hirdetés
. Hirdetés

2050-re a Microsoft működése minden nyomát eltünteti a légkörből

|

A technológiai óriás 2030-ra célozta be a teljes karbonsemlegességet, és azt ígéri, hogy 2050-re több karbont távolít el az atmoszférából, mint amit alapítása óta kibocsátott. Az Apple is 2030-ra ígéri a karbonsemlegességet.

Hirdetés

A Microsoft 2030-ra szeretné elérni a teljes karbonsemlegességet, 2050-re pedig több széndioxidot készül kivonni, mint amennyit 1975-ös alapítása óta a légkörbe eregetett, derült ki a cég most nyilvánosságra hozott környezetvédelmi terveiből. A high-tech óriás az évtized közepére száz százalékig megújuló energiaforrásokból akarja fedezni az adatközpontjai mindennapos működéséhez szükséges energiát, az adatmentés energiáját szolgáltató generátorokat pedig dízelolaj helyett 2030-ra hidrogénre állítja át. 

Hirdetés

A kibocsátás csökkentése mellett a cég a légkör tisztításában is belefog, és még idén egymillió tonna karbont távolít el környezetkímélő technológiával. Végül lépéseket tett egy Transform to Net Zero nevű koalíció létrehozására, amely az iparág nagyágyúit tömörítené a zéró kibocsátás elérése érdekében, és egy olyan fenntarthatósági kalkulátor privát betekintő változatát is bejelentette, amellyel a cég felhőszolgáltatásának fogyasztói ellenőrizhetik felhőhasználatuk karbonkibocsátását.

Nem a Microsoft az egyetlen technológiai óriás, amely a tisztább jövőért harcol. Az Apple szintén most tárta a világ elé környezetvédelmi terveit, és bejelentette, hogy 2030-ra teljes beszállítói láncát és összes termékét ugyancsak karbonsemlegessé kívánja tenni. Ennek érdekében nagy súlyt fektet az anyagok újrafelhasználására, valamint a megújuló energiák használatára, és partnereit is ugyanerre serkenti. Februárban egyébként az Amazon vezére, Jeff Bezos jelentette be, hogy tízmilliárd dolláros alapot hoz létre a klímaváltozás elleni harc támogatására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.