Hirdetés
. Hirdetés

20Mbps letöltési sebesség a UPC-től

|

Március elsejével kezdődően teljesen átalakítja szélessávú internet portfolióját a UPC Magyarország. Emellett megszünteti a forgalmi korlátokat is.

Hirdetés

Természetesen a UPC sem maradhatott ki abból a sávszélesség-emelési megmozdulásból, amelyet az elmúlt hetekben jelentettek be az internet szolgáltatók. Azonban a vállalat nem csak megtöbbszörözi a meglévő csomagok le- és feltöltési sávszélességét, hanem március elsejétől teljesen átalakítja szélessávú portfolióját.

Az átalakítás után 4 új csomag lesz elérhető: a MINIMUM 1280/256, a MEDIUM 5120/768, az EXTREME 10240/1024, a PROFESSIONAL pedig 20480/1024Kbps le/feltöltési sebességet kínál. A már meglévő ügyfelek automatikusan migráltatnak majd a mostani előfizetésükkel egyenértékű új csomagba. A vállalat tervei szerint idén júliusra teljesen lezárul a folyamat, és már minden előfizető a megnövelt sávszélességen internetezhet.

Jelenleg ugyan nincsenek olyan alkalmazások, illetve internetes szolgáltatások, amelyek önmagukban kihasználnák a 10-20Mbps-os sávszélességet - még a filmnézés sem igényel ekkora kapacitást -, ugyanakkor egyre több háztartásban található több számítógép, esetleg a televízió is onnan vesz valamilyen streamelt videót (ma már erre számos eszköz készült). Amennyiben egy időben, több felhasználó használja ezeket a szolgáltatásokat, akkor már szükség lehet a magas sávszélességre - mutatott rá Szűcs László a UPC sajtókapcsolati igazgatója.

A feltöltési sebesség növelésére pedig azért volt szükség, mert az internet használat átalakulóban van, és egyre népszerűbbek a különféle tartalom (például videó) megosztó szolgáltatások, így a YouTube vagy a hazai Videogizmo.

A UPC emellett azoknak is kínál alternatívát a telefonos betárcsázós elérés kiváltására, akiknek esetleg még mindig túl drága a szélessávú kapcsolat. Utóbbi csak kábelhálózaton működik, de a betárcsázós internetnél sokkal kényelmesebb, mivel folyamatos elérést biztosít, így nem szükséges minden belépés előtt elvégezni az autentikációs folyamatot, továbbá a perceket sem kell számolni, mivel csak havidíja van a szolgáltatásnak. Az sem elhanyagolható, hogy a hagyományos betárcsázós internethez képest dupla sebességet biztosít (128/64).

A vállalat szerint a jövőben a szolgáltatóknak elsősorban a tartalomfejlesztésre kell koncentrálniuk, újabb sávszélesség növelésre csak akkor lesz szükség, ha azt az elérhető tartalmak igénylik majd. A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a mostani technikában még vannak tartalékok erre az esetre.

A UPC-cégcsoporthoz tartozó Monor Telefon Társaság (Monortel, MTT) is hasonló csomagokat vezet be szélessávú ADSL internet szolgáltatásában. Az eltérő technológiából (ADSL2+) fakadóan azonban az MTT esetében a professional csomag 20 helyett, 18Mbps sebességű lesz.

Szűcs László lapunknak adott rövid nyilatkozata

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.