Hirdetés
. Hirdetés

250 dolgozótól válik meg a Telekom

|

A Magyar Telekom megállapodott a Társaságnál működő érdekképviseletekkel az anyavállalatot érintő 2014. évi létszámleépítésről és egyéb költséghatékonysági intézkedésekről.

Hirdetés

A Társaság közel 250 munkavállaló elbocsátásról állapodott meg az érdekképviseletekkel. A többség várhatóan 2013 végével távozik a Társaságtól. A végkielégítéssel kapcsolatos költségek teljes összege megközelítőleg 2,3 milliárd forintot tesz ki, melynek döntő hányada 2013. negyedik negyedévben kerül könyvelésre.

Hirdetés

Ugyanakkor a Társaságnak, a szolgáltatásai bővülésének és a technológiai újítások megjelenésének következtében, számos új kompetenciára van szüksége a sikeres működéshez. Ezt figyelembe véve, és mérlegelve, hogy az erőforrások bővítése vagy átstrukturálása hatékonyabb, a 2012-es év végi zárólétszámhoz képest a társaság kb. 270 új munkavállalóval kíván bővülni 2014 végére.

Továbbá, az érdekképviseletekkel kötött megegyezés szerint a költséghatékonysági intézkedések részeként 2014-ben nem lesz általános alapbérfejlesztés. A fenti intézkedések célja, hogy a végkielégítéssel kapcsolatos ráfordítások és aktiválás nélküli Teljes Munkaerő Menedzsment költségek 2014-ben szinten maradjanak 2012-höz képest.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.