Hirdetés
. Hirdetés

30 terabájtos SSD a Samsungtól

|

Az új eszközt 32 darab 1 terabájtos NAND flash csomagból rakta össze a koreai gyártó, amelyek 16 rétegben elhelyezett 512 gigabájtos lapkákat tartalmaznak.

Hirdetés

Ne tévesszen meg senkit, hogy a képünkön látható félvezető alapú tárolóeszköz pontosan úgy néz ki, mint a többi SSD modell: fantasztikus tárolókapacitás rejtőzik benne. A Samsung új PM1643 márkajelű berendezése 30,72 terabájtnyi tárterületet sűrít össze egy 2,5 hüvelykes formátumú eszközbe. Ez a kapacitás elegendő 5700 darab full HD felbontású mozifilm tárolására a gyártó szerint.

Hirdetés

A Samsung ezt a 30 terabájtos SSD-t 32 darab 1 terabájtos NAND flash csomag kombinálásával hozta létre, melyek mindegyike 16 rétegben elhelyezett 512 gigabájtos V-NAND lapkákat tartalmaz. Ez a meghajtó közel megduplázza a Samsung eddigi rekordtartójának a tárolókapacitását.

Vita tárgyát képezheti, hogy ez a világ legnagyobb kapacitású SSD-je, ugyanis a Samsung a 2016-os Flash Memory Summit rendezvényen már bemutatott egy 3,5 hüvelykes formátumú 60 terabájtos SSD-t, azonban ez még egyáltalán nem került kereskedelmi forgalomba.

A PM1643 gyors is: adatátviteli sebességei lényegesen meghaladják az otthoni felhasználóknak szánt SSD-kéit: a szekvenciális olvasási/irási sebesség elérheti a 2100, illetve 1700 MBps-ot. (Csak összehasonlításképpen: a Samsung 860 Pro SSD olvasási/írási sebessége 560, illetve 530 MBps.)

A Samsung új 30 terabájtos SSD-jének a tartóssága is kiemelkedő. Öt év garanciát ad rá a gyártó a teljes tárterület napi egyszeri újraírása esetén. Ez azt jelenti, hogy öt éven keresztül naponta kicserélhetjük a rajta tárolt összes 30 terabájtnyi adatot anélkül, hogy katasztrofális hibázás következne be.

Most pedig következzen a rossz hír: ezt a monstrum SSD meghajtót nem az otthoni felhasználóknak szánja a Samsung, hanem a vállalatoknak. Serial Attached SCSI (SAS) kapcsolódási felülettel látták el, és bár az árát még nem tették közzé, mélyen a zsebükbe kell majd nyúlniuk az ilyen eszközökre vágyó cégeknek. Ugyanakkor biztosak lehetünk abban, hogy előbb-utóbb a nagyközönség számára is készülnek majd nagykapacitású SSD meghajtók, méghozzá megfizethető áron.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.