Hirdetés
. Hirdetés

3D arcmás egyetlen fotó alapján!

|

Egy új szoftvereszköz egy darab fényképből meglepően pontos 3D modellt készít arcunkról.

Hirdetés

Hirdetés

Egy új, mesterséges intelligencián alapuló eszköz a fényképünk alapján olyan 3D modellt készít az arcunkról, amelyet körbeforgatva minden oldalról megtekinthetünk.

A szoftvert a brit University of Nottingham és a Kingston University szakemberei közösen fejlesztették ki.

Olyan programok már eddig is léteztek, amelyek különböző szögekből készült több fénykép alapján képezték le 3D-ben a vonásokat. A tudósok azonban rengeteg fotó és ehhez kapcsolódó 3D modell neurális hálózatba töltése után képesek voltak megtanítani az AI rendszert, hogy egyetlen fénykép alapján is viszonylag megbízhatóan reprodukálja térben az arcvonásokat.

A kutatók által kifejlesztett 3D arcmodellezésnek a digitális világban számos alkalmazási lehetősége kínálkozik: a videojátékokban 3D avatárok készülhetnek vele, de a kiterjesztett valóság (AR) programok is remekül használhatják. És ha az AI közönséges fotó alapján nem csak arcokat, hanem más objektumokat egyszerűen le tud modellezni 3D-ben, ez megkönnyítheti a legkülönbözőbb virtuális környezetek megépítését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.