Hirdetés
. Hirdetés

3D lábon forgó palota

|

Modern technológiával nyomtattak új lábat egy bajba jutott kacsának, aki újra képes járni.

Hirdetés

Nem sok esélye lett volna az életben maradásra az öt hónapos kacsának, amelyik egy támadás következtében veszítette el a jobb lábát. A mostanában egyre népszerűbb 3D nyomtatás azonban segített rajta!

Hirdetés

Nem is olyan régen Dudley kacsának semmi esélye sem lett volna a boldog életre, ha egyáltalán életben tudott volna maradni örökké egy helyben, mozdulatlanul üldögélve. Az öthónapos madárnak, amely Brit Kolumbiából került Kanadába, egy zárt rezervátumot ért orvvadász-támadás közben veszett oda a jobb lába, amikor meglőtték. A K9-1-1 Állatmentő csoport tagjai azonban rátaláltak és úgy döntöttek, megpróbálnak neki egy második esélyt adni.

A megoldást a mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvendő 3D nyomtatás hozta el, így tudtak Dudleynak egy vadonatúj, könnyű, de mégis erős műanyag lábat készíteni a Proto3000 cégnél Ontarióban. A tervezés nagyjából két hetet vett igénybe, ezután született meg fizikai valójában is az új láb, amit Dudley már meg is kapott és azóta újra boldog kacsaként totyog - számolt be a Daily Mirror.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.