Hirdetés
. Hirdetés

3D labor a Millenárison

|

A világ első 3D nyomtató és gyurmázó terme nyílt meg Budapesten 3D GyurmaLab néven.

Hirdetés

A Millenáris Park jól ismert Fogadó épülete ma már a Millipop Mosolygyárnak ad otthont. A 3 ezer négyzetméteres szórakoztató és készségfejlesztő központ kiemelt látványosságaként a szakterület két meghatározó szereplője, a 3D technológiával foglalkozó Leonar3Do Zrt. valamint a 3D nyomtatás egyik hazai úttörője és az otthoni 3D nyomtatókat is forgalmazó FreeDee Kft. közösen nyitotta meg a világ első 3D digitális gyurmázó műhelyét.

Hirdetés

A 3D Gyurmalabban a gyerekek és a szüleik számára is elérhetővé válik a jövő egyik meghatározó technológiája: kipróbálható és megismerhető a tárgynyomtatók legújabb generációja és 3D-ben nyomtató tollak, gyorsan, egyszerűen készíthető saját, számítógépen formázott alkotás, de hazavihető a látogatók digitalizált és kinyomtatható portréja is.

„A világon új lehetőségek nyílnak a kreatív alkotás előtt. Célunk, hogy megismertessük és megszerettessük a jövő generációit is azokkal az új eszközökkel, amelyek éveken belül mindennapi életünk részévé válnak. Szerettük volna a gyerekekhez közel vinni ezt a lehetőséget, hogy időben megismerjék és megtanulják a 3D nyomtatás és alkotás világát, ezáltal is segítve őket felkészülni és a kreativitást fejlesztve játszva tanítani a tárgyalkotás területeire.”

 

A 3D GyurmaLab minden nap nyitva gyerekek és felnőttek, sőt, iskolai csoportok számára, sőt a két ünnep között is megtekinthető, izgalmas és kreatív, aktív és interaktív szórakozást kínálva. Januártól iskolai csoportok is látogathatják, néhány órás szervezett oktatás és ismeretterjesztés keretében. A látogatók a Mosolygyárban nemcsak csúszdaparkot, de kreatív elfoglaltságot is találhatnak, így elmerülhetnek a jelent leginkább formáló jövőtechnológiában, ahol tervezést/modellezést és nyomtatást, az alkotás összes szakaszát együtt, egyszerre tesztelhetik. Jövő évben a Millipop Art program keretében emellett további kreatív készségfejlesztő programok is indulnak majd a Mosolygyárban: ismert művészek vezetésével rocksuli, gyermekfilmklub, és pop-art képzőművészeti foglalkozás is lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.