Hirdetés
. Hirdetés

40 éves a komputer vírus

|

Nem mellesleg az első vírusvédelmi alkalmazás is negyven éve jelent meg.

Hirdetés

Általánosan elfogadott vélekedés szerint 40 évvel ezelőtt született meg az első számítógépeket fenyegető vírus. Persze az 1970-es évek elején még meglehetősen távoli volt a személyi számítógépek korszaka, és a kártevő is meglehetősen szelíd volt.

 

 



Bob Thomas, a BBN Technologies mérnöke által írt Creeper ugyanis nem tett mást, mint az Arpaneten - az internet elődjén - keresztül terjedve folyamatosan létrehozta másolatait a Tenex alapú operációs rendszereken, hogy a következő üzenetet jelenítse meg: "Én vagyok a Creeper: kapj el, ha tudsz".

Érdekeség, hogy a Creeper után megszületett az első vírusirtó szoftver is: a Reaper, amelynek célja csupán az első kártevő, azaz a Creeper eltávolítása volt.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.