Hirdetés
. Hirdetés

4K videót ígérnek az új Atomokkal szerelt VR headsetek

|

Az Intel legújabb lapkái Gen9 integrált grafikus processzort tartalmaznak.

Hirdetés

2008-as bevezetése óta talán még soha nem fejlődött ekkorát az Atom lapkasor, mint most, amikor színre lép a Broxton kódnevű generáció. Az új Atom T5500 és T5700 lapkák a robotokat, a drónokat, a hordható eszközöket és az intelligens háztartási berendezéseket célozzák meg.  4K kódolási és dekódolási lehetőséget nyújtanak, így remekül lehet majd alkalmazni őket virtuális realitás és kiterjesztett valóság headsetekben is.

Az új processzorok lehetőségeit az Intel egy okosszemüveggel, egy bármixer robottal és egy intelligens motorossisakkal demonstrálta legutóbbi fejlesztői fórumán, ahol a tervek közt elhangzott, hogy az új Atomokat tároló és médiaszerverekben is használni fogják.

Korábban az Intel azt nyilatkozta, hogy befejezi a Broxton lapkák fejlesztését, ám változtak a szándékai. A gyengélkedő PC-piacot viszont otthagyja az Atomokkal: inkább a rohamosan bővülő virtuális realitás és IoT piacon igyekszik boldogulni velük, emellett nem kizárt, hogy speciális tabletekben, és belépési szintű, illetve pendrive méretű PC-kben is elsüti őket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.