Hirdetés
. Hirdetés

5 megapixel miniben

|

A Sharp CMOS szenzora új rekordot állított fel: a piacon ez a legvékonyabb, és szinte bármibe beépíthető.

Hirdetés

A mobileszközökbe szánt fényképezőszenzorok esetén a "világ legvékonyabbja" cím gyakran cserél gazdát, azonban a Sharp 9,5×9,5×6,6 milliméteres érzékelője tényleg rászolgált erre a kitüntetésre. Napjainkban a mobiltelefonok és más mobileszközök egyre vékonyabbak, eközben pedig a beléjük épített kamera egyre jobb minőségű képeket tud készíteni. Természetesen nem csak a megapixelek számának a növelése a cél, hanem a fényképező szenzor méretének a csökkentése is.

Az NEC részéről már tavaly nyáron hallhattunk 8 megapixeles, telefonba építhető szenzorról, a világ legkisebb kamerája pedig a Tessara nevéhez fűződik. A Sharp most elhódította a CMOS szenzorok esetében gyakran cserélődő címet: övék a világ legkisebbje - az RJ63SC100.

Egy hónapon belül indul a tömegtermelés ť


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.