Hirdetés
. Hirdetés

5 perc töltés, 10 év energia

|

Többször is hallottunk ilyesmiről, de a Toshiba az első, aki már jövőre gyártani kezdi. Teljesülhet a notesztulajdonosok álma?

Hirdetés

A Toshiba SCiB névre keresztelt akkumulátorai 5 percnyi töltés után akár 10 évig is képesek ellátni energiával a kívánt készüléket. Többször hallottunk már ilyen csodaszámba menő energiaforrásról, azonban a Toshibáé az első, amelyet már jövőre elkezdenek gyártani. Mindenki, akinek volt már laptopja, tudja: ha a gép saját akkumulátorát kell használnunk, igen hamar lemerülhetnek a cellák, és hirtelen sötét képernyő előtt találjuk magunkat. Főleg akkor, ha a hideg téli időkben USB-s kesztyűt és papucsot húzunk magunkra.

Az elmúlt hónapokban sok érdekességről hallhattunk. A Sony például az alternatív energiaforrások kutatása közben jött rá, hogy cukorból is lehetséges elektromos áramot előállítani. Szó esett már metanol alapú akkuról, a Samsung saját terve szerint pedig vízzel működtetné a mobilokat (ezt egy mikro-üzemanyagcellával és egy hidrogéngenerátorral oldják meg).

Az M2E Power a mozgási energiát felhasználva kívánta forradalmasítani az energiaforrásokat, de nyáron az MIT tudósai egy hajlékony, papír alapú akkumulátort is bemutattak. Az amerikai légierő eközben egyenesen a bétaelektromosságot használó telepek megalkotásán fáradozott.

? A Toshiba Super Charge ion Battery ť

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.