Hirdetés
. Hirdetés

56 milliót érő gép a szelektívben

|

Közel harmincmillió forint jár annak az ismeretlen nőnek, aki egy Apple 1 gépet adott le a Szilícium-völgy egyik újrahasznosító központjában.

Hirdetés

Az egyelőre ismeretlen hölgyről csak annyit tudni, hogy férje halála után igyekezett rendet tenni a garázsban, amikor egy dobozban megtalálta az 1976-ban gyártott számítástechnikai relikviát. A gépet a CleanBayArea újrahasznosító központban adta le Milpitas városában.

Hirdetés

A cég igazgatóhelyettese, Victor Gichun a Reutersnek elmondta, először azt hitték hamisítvánnyal van dolguk, mivel a számítógép külsejét fa borította. De kiderült, hogy valóban arról az eszközről van szó, amivel Steve Jobs és Steve Wozniak megalapozta sikerét. A faborítású modellből egyébként mindössze 200 darab készült.

 

A hőskori lelet hamar gazdára talált, 200.000 dollárért adták el egy gyűjtőnek. Mivel a cég szabályzata szerint a nyereséget fele-fele arányban kell elosztani az eladott eszközt leadó ügyféllel, most szeretnék megtalálni a rejtélyes asszonyt, aki valószínűleg nem is tudta, hogy 100.000 dollárt kap majd férje „régi vacakjáért”.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.