Hirdetés
. Hirdetés

6,3 exabájt havonta

|

Az előrejelzések szerint négy év múlva huszonhatszor nagyobb lesz az internetes adatforgalom, a táblagépek 205-ször több adatot töltenek le.

Hirdetés

A Cisco tanulmánya szerint 2010 és 2015 között az internetes adatforgalom huszonhatszorosára növekszik, havonta eléri a 6,3 exabájtot (1 exabájt=1 millió terabájt), ami éves szinten 75 exabájtot jelent. Ez az adatmennyiség 19 milliárd DVD-t jelent, illetve a 75-szöröse a 2000. év teljes internet forgalmának.

A kutatás szerint évente 92 százalékkal nő az adatforgalom. A robbanásszerű növekedést a hordozható eszközök okozzák, ezek közül is a táblagépek adatforgalma nő a legnagyobbat, 205-ször több adatot töltünk majd le ezeken a gépeken. Az is növeli az adatforgalmat, hogy sokkal több videóanyagot fogyasztunk majd az internetről (a teljes forgalom kétharmadát teszi adja a videó). A változáshoz az is hozzájárul, hogy nő a mobilinternet kapcsolódási sebessége is. Tavaly egy okostelefon átlagos internetsebessége 0,6 megabájt volt, 2015-re az előrejelzések szerint ez a sebesség 4,3 megabájtra nő.

A hálózati eszközgyártó  előrejelzése szerint 2015-re több mint 5,6 milliárd személyes informatikai eszköz csatlakozik majd mobil internetes hálózatokra, és további 1,5 millió gép-gép közötti internetes kapcsolat létezik majd - ez azt jelenti, hogy a Föld szinte minden egyes lakosára jut egy internetes kapcsolat (az ENSZ becslése szerint 2015-ben 7,1 milliárdan leszünk).

Jelenleg egy átlagos mobilinternetes kapcsolat havonta 65 megabájtnyi adatforgalmat generál., ez 15 MP3 fájlnak felel meg. Négy év múlva, vagyis 2015-ben a mobil adatforgalom 17-szer nagyobb lesz, 1118 megabájtnyi adatot forgalmaznak majd, ami 260 MP3 fájlt jelent.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.