Hirdetés
. Hirdetés

7 állam is csatlakozott a DOJ-hoz az AT&T perben

|

Kalifornia, New York és 5 másik amerikai állam is csatlakozott az amerikai igazságügyi minisztérium, a DOJ által indított perhez, melynek célja, hogy megakadályozzák a világ egyik legnagyobb távközlési akvizícióját, vagyis a T-Mobile USA 39 milliárd dollárért történő felvásárlását.

Hirdetés

New York, Kalifornia, Washington, Illinois, Massachusetts, Ohio és Pennsylvania is csatlakozott a DOJ által indított antitröszt perhez, amit az amerikai igazságügyi minisztérium, a DOJ (Department of Justice) indított az AT&T, a T-Mobile USA és az anyavállalat Deutsche Telekom ellen - közölte a DOJ pénteken.

A sajtóban viccesen csak AT&T&T -ként emlegetett ügylet következtében az új tulajdonos, az AT&T lenne a legnagyobb amerikai mobilszolgáltató. Ez jelentősen csökkentené a piaci versenyt, ami felverhetné az árakat és csökkentené a piaci innovációt, legalábbis a DOJ érvelése szerint, ami az augusztus 31-én benyújtott peranyagban olvasható. A DOJ a T-Mobile USA-t ugyanis olyan piaci szereplőnek véli, amely mostanáig lefelé tolta az árakat.

Az AT&T illetékesei közölték, hogy felveszik a kesztyűt, és készek megvívni a jogi csatát. A cég szerint az ügyletnek számos pozitív hozadéka lenne az amerikai fogyasztók szemszögéből, így például segítene, hogy növeljék a szolgáltatások minőségét.

Az AT&T idén március 20-án jelentette be, hogy 39 milliárd dollárért felvásárolná a konkurens mobilszolgáltatót, a Deutsche Telekom tulajdonában lévő T-Mobile USA-t.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.