Hirdetés
. Hirdetés

81 hibát javít az Oracle

|

Kedden összesen 81 sérülékenységet fog megszüntetni az Oracle a különböző termékeiben.

Hirdetés

Az Oracle az eredeti terveinek megfelelően kedden adja ki a különféle termékeihez tartozó frissítéseit. Ezek telepítésére mindenképpen célszerű előre felkészülni, ugyanis a hibajavítás az Oracle legnépszerűbb alkalmazásait szinte kivétel nélkül érinti, több esetben meglehetősen komoly mértékben. A nehézségeket tovább fokozza, hogy a cég - a szokásoknak megfelelően - a hónap második keddjén adja majd ki a patch-eket, vagyis a javítások egybe fognak esni a Microsoft - szintén nagyméretű - frissítésének megjelenésével.

 

 



Az Oracle előzetes tájékoztatása szerint összesen 81 sebezhetőség megszüntetésére kerül sor. Ezek közül 31 különböző Sun termékeket érint. Többek között a Solaris, az OpenOffice és a Sun Directory Server frissítésére is szükség lesz.

Az Oracle Database Server összesen hét javítással fog gyarapodni. Ezek egyike egy olyan sérülékenységet orvosol, amely authentikáció nélkül tehet lehetővé a támadók számára jogosulatlan távoli kódfuttatást. Az Oracle Fusion Middleware megoldásokra nyolc folt kerül, amelyek közül hat komoly kockázatot jelent az érintett rendszerekre. Mindezek mellett az Oracle E-Business Suite hat, az Oracle Supply Chain Products Suite kettő hibától szabadul meg, de a PeopleSoft és JD Edwards Suite alkalmazások valamint az Oracle Siebel Suite sem ússza meg a foltozást.

Az Oracle minden ügyfelének azt javasolja, hogy a hibajavítások elérhetővé válását követően mihamarabb telepítsék fel a frissítéseket. További információk az Oracle közleményében olvashatók.

A hír testvéroldalunkon, a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.