Hirdetés
. Hirdetés

900 MHz: fellebbeztek a szolgáltatók

|

Mindhárom mobilszolgáltató vitatja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Hivatalának 900 MHz-es frekvenciasáv árverése kapcsán hozott döntéseit.

Hirdetés

A januári döntéssel kapcsolatban mindhárom, már a piacon lévő mobilszolgáltató, a Magyar Telekom, Telenor és a Vodafone fellebbezett a 15 napos határidő alatt. A fellebbezések alapvetően az új, piacra lépő szereplőnek az árverési eljárásban történő részvételi lehetőségét, valamint az új belépő számára biztosítandó belföldi roamingszolgáltatás előírását vitatják.

A beérkezett fellebbezések alapján másodfokú eljárás indul. A döntést az NMHH elnöke a hírközlési elnökhelyettes hatáskörébe delegálta. A másodfokú döntés meghozatalára 45 nap áll rendelkezése. Amennyiben a hatóság a korábbi döntést helyben hagyja, akkor az új, negyedik mobilszolgáltató leghamarabb áprilisban kezdheti el működését.

Az NMHH nemzetközi árverés keretében értékesítette a 900 MHz–es tartományban nyújtható, 10,8 MHz-nyi frekvenciahasználati jogosultságokat. A frekvenciasávon a nyertesek a technológia-semlegesség figyelembe vételével, GSM, UMTS, LTE, valamint WiMAX technológián alapuló mobilinternet-szolgáltatást biztosíthatnak ügyfeleik számára.

Az árverés eredményeként az eddig háromszereplős mobilpiacra új, állami tulajdonú szolgáltató léphet. A Magyar Posta Zrt.-Magyar Fejlesztési Bank Invest Zrt.-Magyar Villamos Művek Zrt. konzorciuma az 5 MHz-es „A” blokkon túl opciót szerzett további frekvenciablokkok megvásárlására is az 1800 MHz-es, valamint a 2100 MHz-es frekvenciasávokban. Az EGSM sáv további 5,8 MHz-nyi frekvenciáját, azaz a „B” és a „C” blokkok tartományait a Vodafone Magyarország Zrt., a Magyar Telekom Nyrt. és a Telenor Magyarország Zrt. nyerte meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.