Hirdetés
. Hirdetés

Az új 64 bites Firefox előnyei

|

Végre valahára, a 43-as verziószámnál előrukkolt a Mozilla a böngésző 64 bites, windowsos változatával.

Hirdetés

A Linuxhoz és Machez már léteztek 64 bites változatok, a Windowst futtató PC-k azonban mind ez ideig nem részesülhettek ebben a kegyben. De ennek most vége, a Microsoft operációs rendszerének 7-es vagy későbbi változatát használók immár letölthetik és telepíthetik a böngésző 64 bites kiadását. Nem világos, hogy a Firefox weboldala felismeri-e automatikusan a Windows 64 bites verzióját, ezért célszerűbb átvenni a kezdeményezést, és gépünkre másolni a 64 bites programot a Firefox letöltési oldaláról. Ha a Windows 64 bites változatát használjuk, és telepítettük a 64 bites Firefoxot, küllemben nem találunk majd különbségeket a 32 bites kiadáshoz képest: a továbbfejlesztések többsége a motorháztető alatt valósult meg. Tapasztalni fogjuk ugyanakkor, hogy több böngészőfület tudunk megnyitni a rendszer lelassulása nélkül, és futtatni tudjuk majd a 64 bites támogatást igénylő webes appokat. A 64 bites programok előnye, hogy képesek több mint 4 gigabájtnyi memóriát használni, melynek révén nő a teljesítményük.  

Ugyancsak tapasztalni fogjuk, hogy bizonyos bedolgozók nem működnek a 64 bites Firefoxban, ugyanakkor a Flash-támogatás - mivel még mindig sok helyen használják a kihalásra ítélt technológiát - megmaradt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.