Hirdetés
. Hirdetés

A BlackBerry import letiltását kérte a Motorola az ITC-nél

|

Felerősödött a szabadalmak körül zajló pereskedés a Motorola és a RIM között, a Motorola újabb beadvánnyal fordult a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsághoz (ITC) az Egyesült Államokban. A telefongyártók már 2008 óta állnak kétirányú szabadalmi hadban egymással.

Hirdetés

A pénteken benyújtott iratban azt állítja a Motorola, hogy az alperes tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat azzal, hogy a Motorola öt szabadalmát is sértő termékeket importál és árusít. Olyan szabványokról van szó a Motorola szerint, amelyek a Wi-Fi hozzáféréshez, alkalmazás kezeléshez, felhasználói felülethez és energiagazdálkodáshoz kötődnek.

Beadványában a Motorola kéri, hogy az ITC folytasson vizsgálatot a RIM ellen és állítsa le az érintett termékek importját, marketingjét és terjesztését az Amerikai Egyesült Államokban. A Motorola álítása szerint az alperes eddig is az időhúzásra építette stratégiáját szabadalmi ügyekben és tagadta a szabadalmak megsértését.

Még 2008 elejére nyúlik vissza a szabadalmak körüli pereskedés a két cég között. Az RIM egyik beadványában azzal vádolta a Motorolát, hogy túlzottan magas díjakat állapít meg azok számára, akik - ma már alapvetőnek számító - szabadalmait alkalmazzák. Emellett az RIM is indított pert a Motorola ellen, kilenc szabadalmának megsértése miatt. A Motorola legutóbbi panaszát egyelőre nem kommentálta a RIM.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.