Hirdetés
. Hirdetés

A céges védelmi piac csúcsára tör a HP

|

Az ArcSight felvásárlásával fejlett monitoring technológiához jutott a HP.

Hirdetés

A Hewlett-Packard (HP) hétfő délután hivatalosan megerősítette azon hétvégi értesüléseket, mely szerint másfél milliárd dollárért felvásárolja az IT-védelmi iparágban jó hírnévnek örvendő ArcSight céget. Iparági elemzők szerint a HP meglehetősen jó akvizíciót hajtott végre, hiszen az ArcSight - amelyért a pletykák szerint az Oracle, az IBM és az EMC is érdeklődött - az egyik vezető gyártónak számít a biztonsági információ- és eseménykezelő (SIEM) szektorban. Megoldásukat jelenleg több mint 1000 nagyvállalat, illetve közintézmény használja, hogy monitorozó platformjukkal megfigyeljék a külső forrásokból érkező fenyegetéseket, és a felhasználók rendszerre veszélyes cselekedeteit, így egyúttal kiszűrve a hacker-támadásokat és az illetéktelen belépéseket.

 

 



"Amit nem látunk, az ellen nem vagyunk képesek védekezni" - mondta a felvásárlás kapcsán Bill Veghte, a HP szoftverekért és megoldásokért felelős ügyvezető alelnöke az amerikai Computerworld kérdésére. A HP ugyanis azt tervezi, hogy az ArcSight megoldását kombinálja a saját védelmi szoftverével, így az képes lesz felfedni a kártevőket, és megérteni azok a rendszerre gyakorolt hatását, hogy megfelelő védelmet tudjon biztosítani.

"A korábbi törj és zúzz támadásokat mára felváltották a kifinomult és célzott behatolási kísérletek. E fenyegetéseket azonban meglehetősen nehéz felderíteni, ha nincs rálátásunk az összes IT eseményre" - tette hozzá Bill Veghte. Márpedig az ArcSight szoftvere pont az utóbbi hálózati monitoring technológiát biztosítja, így a közeljövőben annak birtokában a HP komoly szereplővé válhat a céges IT-védelmi piacon. "A HP elkötelezett, hogy piacvezető legyen az üzleti védelem területén" - fogalmazta meg utóbbi Bill Veghte.

Az ArcSight bekebelezése egyébként egy hónapon belül a HP harmadik nagy bevásárlása. Néhány nappal korábban ugyanis 2,35 milliárd dollárért a virtuális adattároló megoldásokat fejlesztő 3Par került a kezükben, amelyért a Dellel hosszasan licitáltak. Augusztus közepén pedig a biztonsági szoftverek fejlesztésével foglalkozó Fortify Software céget vették meg, amely az elmúlt években elsősorban azon megoldásaival vált ismertté, amelyek a szoftverekben található sérülékenységek feltárását és kezelését teszik lehetővé.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.