Hirdetés
. Hirdetés

A Cellum megerősítette helyét a Magyar Innovációs Indexben

|

A Magyar Innovációs Index (INNDEX) - ezek a cégek képesek rendszeresen jövedelmező üzleti célú innovációval előállni - a többi rizsa.

Hirdetés

Magyarország leginnovatívabb cégei – A Cellum megerősítette helyét a Magyar Innovációs Indexben

Hirdetés

A Magyar Innovációs Index (INNDEX) célja, hogy bemutassa az üzleti innovációban, üzletfejlesztésben élenjáró, innovatív cégeket és üzleti célú újdonságaikat.

Innovatív magyar cég - Cellum Innovációs és Szolgáltató Zrt.

Név

Cellum Innovációs és Szolgáltató Zrt. (CELIN)

Kategória

"B" (A cég nem rendelkezik Üzleti innovációs audittal és Innovatív Vállalkozás ("Innovation 24/7 Ranking") minősítéssel.)

Indexbe kerülés időpontja

2012. 07. 30.

Felülvizsgálat időpontja

2014. 10. 04.

Iparág

Telekommunikáció (mobiltechnológia)

Innováció megnevezése

A Cellum, valamint a Telenor leányvállalatai, a DTAC és a PaysBuy együttműködésében elindították Thaiföld első többfunkciós, kártyás fizetésre alkalmas mobilpénztárcáját.

Cellum Magyar Innovációs Index (INNDEX)

Innováció típusa

Termékfejlesztés / termékbevezetés új piacon, eltérő kulturális közegben, több résztvevős együttmüködésben

Indukált változás nagysága

+3+

Innováció bemutatásának időpontja

2014. október

Az innováció kifejtése

A Cellum, valamint a Telenor leányvállalatai, a DTAC és a PaysBuy együttműködésében elindult Thaiföld első többfunkciós, kártyás fizetésre alkalmas mobilpénztárcája. A szolgáltatás, amely több tízmillió felhasználó számára biztosít mobilfizetési lehetőséget, abban is úttörő, hogy 3D Secure tranzakciókat tesz lehetővé, és nagyot lendíthet a thai m-commerce piacon.

Üzleti Érték Várható Változása (BVA)

+5+

BVA elemzés

A Cellum jelentős kiépített innovációs és kutatási potenciállal rendelkezik. A kommercializáció során kiépített, létrehozott több országban történő jelenlét, illetve eladások, bevezetések csökkenthetik a magyar piac szűkösségéből adódó értékesítési gondokat, illetve szétteríthetik az egyes különálló piacok vagy szektorok turbulenciáiból adódó nehézségeket. A publikált fejlesztések és kiépült, meglevő kapacitások arra engednek következtetni, hogy a Cellum képes megőrizni élenjáró üzleti innovációs helyét, azaz a cégtől a jövőben is rendszeresen várhatunk jövedelmező üzleti célú innovációkat.

Összesített innovációs érték

108

Az innováció gazdájának bemutatása

A Cellum a mobilfizetési fejlesztések területén a térség piacvezető vállalata. Partnerei között pénzintézetek, távközlési szolgáltatók, kereskedelmi cégek és kormányzati szereplők egyaránt megtalálhatóak. Fejlesztéseivel világszerte egyszerűbbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi a mobil eszközökön keresztül történő fizetést.

A cég legfőbb terméke a Cellum Mobile Next: egy teljeskörű, távoli mobilfizetési rendszer, amely bármely okostelefont biztonságos, virtuális fizetőterminállá, pénztárcává változtatja, képessé teszi pénzügyi tranzakciók bonyolítására, legyen szó bankkártyás vagy a telefonegyenleg terhére történő fizetésről, vagy hűségkártyák és kuponok kezeléséről.

A Cellum Mobile Next rendszer a világ bármely országában elérhető, sajátmárkás szolgáltatásként bevezethető, banki szintű biztonságot nyújt, és rendkívül sokoldalúan használható.

A Cellum Európa egyik vezető mobiltárca (mobile wallet) szolgáltatója. A cég elsősorban nem a fizikai kereskedelmi pontokon terjedő NFC (proximity), hanem a távoli fizetést lehetővé tevő (remote) megoldásokat fejleszt; saját (private label), illetve partnerei által is márkázható (white label) banki biztonsági szintű megoldásokat kínál.

A Cellum Csoport szolgáltatásai az m-kereskedelem minden szegmensét lefedik, fejlesztései könnyebbé és biztonságosabbá teszik a telefonon keresztül történő vásárlást. A cégcsoport már több mint 10 éve dolgozik a világ élvonalában, nemzetközi viszonylatban is meghatározó tapasztalatokat szerezve. A cég rendszereiben hónapról hónapra közel 2 millió mobiltranzakciót kezelnek biztonságosan.

A Cellum fejlesztéseit világszerte számos pénzintézet, telekommunikációs szolgáltató, kormányzati szereplő és kereskedelemmel foglalkozó vállalat használja, egyszerűbbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá téve a mobileszközökön keresztül történő fizetést. Partnerei között megtalálható a MasterCard, vezető nemzetközi és hazai bankok, olyan mobilszolgáltatók, mint a Vodafone, a Telekom és a Telenor, valamint minden méretű és profilú kereskedők.

A Cellum Csoport PCI DSS megfelelési tanúsítvánnyal rendelkezik; ezzel a régió mobilfizetéssel foglalkozó cégei közül elsőként felel meg a legnagyobb nemzetközi kártyatársaságok legfontosabb biztonsági szabványának. A szigorú védelemnek köszönhetően 14 évnyi működés után is nulla visszaélés történt a cég rendszereiben.

A 2000-ben alapított cégcsoport 2011-ben jelentős nemzetközi terjeszkedésbe kezdett, leányvállalatokat alapított számos európai országban, valamint képviseleti irodát nyitott Észak-Amerikában és Ázsiában. A Cellum részben az OTP kockázati tőkebefektetési alapjának tulajdonában van. (Cellum info)

****

A Magyar Innovációs Index (INNDEX): a leginnovatívabb magyar cégeknek

Letölthető Magyar Innovációs Index (INNDEX) >>>

A Magyar Innovációs Index (INNDEX) célja, hogy bemutassa az innovatív magyar cégeket és az általuk létrehozott jövedelmező, üzleti célú innovációkat (Az üzleti célú innováció meghatározza a cégértéket >>>).

Az INNDEX a már jól ismert "tőzsdeindex" fogalomhoz hasonló módon került kialakításra. Segítségével gyakorlatilag egy pillantással el lehet helyezni az adott céget eredményessége és várható üzleti kilátásai alapján. Ezt biztosítja az Innovációs Index is: megmutatja, hogy egy cég mennyire innovatív és milyen kilátásai vannak a piacon értékesíthető innovációival kapcsolatban.

Az innováció egyre jobban meghatározza a cégek, vállalkozások értékét. Hamarosan minden szervezet (a nem profitorientáltak is) Innovációs Jelentést fog publikálni, hogy meggyőzzék partnereiket, vevőiket, hogy felkészültek a jövő kihívásaira és ott sikeresen helyt fognak állni.

Magyarországon a Magyar Innovációs Index kapcsán került kiadásra átvizsgálással (audittal) alátámasztott Innovációs Jelentés.

A 2014-ben az Üzletfejlesztési Díj 2014 >>> pályázói - pályázatuk keretében - Üzleti innovációs auditon vesznek részt. Mennyiben megfelelnek a követelményeknek Innovatív vállalkozás minősítést nyernek és bekerülnek Magyar Innovációs Index "A" szekciójába.

Magyarország leginnovatívabb cégei: Letölthető Magyar Innovációs Index (INNDEX) >>>

Az INNDEX Innovációs Index ötletgazdája Fodor Zoltán.

További információ igénylése
Fodor Zoltán
szakmai igazgató
06/30/600 31 26
Magyar Innovációs Index e-mail

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.