Hirdetés
. Hirdetés

A Centrino új építőköve

|

Az Intel bemutatta Next-Gen Wireless-N, új vezeték nélküli hálózati csatolóját, amely az Intel Centrino Duo mobil technológiára épülő és további Intel-alapú hordozható számítógépek hálózati komponensének továbbfejlesztett változata. Az új vezeték nélküli csatoló által a felhasználók egyszerűbben kapcsolódhatnak a vezeték nélküli hálózatokhoz.

Hirdetés

Mivel notebookjainkra egyre több szélessávot igénylő filmet, videót és zenét töltünk le, fontos az erőteljesebb hálózati megoldás. A még nem végleges 802.11n Wi-Fi specifikációra épülő Intel Next-Gen Wireless-N technológia éppen ezt a célt szolgálja: akár ötszörös sebességgel és kétszeres hatósugárral, mindezek mellett pedig akár egy órával hosszabb készenléti időt biztosít a már létező, ám nem végleges N termékekkel összehasonlítva.

Az Intel emellett elindította "Connect with Centrino" programját, amelynek kidolgozása során olyan hozzáférési pontokat forgalmazó vezető cégekkel működött együtt, mint az Asus, Belkin, Buffalo, D-Link és a Netgear, a lehető legtökéletesebb kompatibilitás és legnagyobb teljesítmény elérése érdekében. Az Intel Wireless-N termékei számos vezeték nélküli hozzáférési ponttal képesek együttműködni, és amennyiben ezek a hozzáférési pontok megszerzik az Intel meglehetősen szigorú, valós körülmények közötti teszteléssel járó tanúsítványát, termékeik csomagolásán szerepelhet a "Connect with Centrino" jelzés, hogy a vásárlók biztosak lehessenek abban, az adott termék kényelmesebb és biztonságosabb hálózati kapcsolódást tesz lehetővé.
"Az Intel Core 2 Duo-ra és Centrino Duo-ra épülő hordozható számítógépekbe integrált Wireless-N technológia biztosítja a felhasználók számára az otthoni hálózati alkalmazások és digitális szórakoztatás zavartalan élvezetéhez megfelelő háttérteljesítményt, a szükséges sebességet, valamint a lehetőséget az egy időben történő több feladat elvégzéséhez." - mondta David Hofer az Intel Mobile Platforms csoport vezeték nélküli marketingért felelős vezetője. "Emellett a vezeték nélküli hozzáférési pontok "Connect with Centrino" logója biztosítja a vásárlókat arról, hogy kompatibilis Wireless-N rendszert vásárolnak."

A Next-Gen Wireless-N termékek csökkentik a lakásban lévő lefedetlen területek arányát, optimalizálják a nagy felbontású (high-definition; HD) médialejátszást (például a HD-filmek "streamingelése"), növelik az akkumulátoridőt, és együttműködnek a korábbi 802.11 a/b/g szabványokkal is.

Az Intel Centrino Duo mobil technológiára épülő mobil számítógépek gyorsabban és hatékonyabban működnek az Intel Next-Gen Wireless-N hálózati csatoló továbbfejlesztett vezeték nélküli kommunikációs képességeinek köszönhetően. A platform szívét a kétmagos Intel Core 2 Duo processzor adja, amely kevesebb idő alatt több feladatot képes elvégezni, kisebb energiafelhasználás mellett. Az Intel Centrino Duo környezetbe integrált Intel Core 2 Duo processzorok a Wireless-N segítségével javítják a HD videók lejátszási élményét, felgyorsítják a zenék MP3 lejátszókra való feltöltéséhez szükséges digitális formátumba való átalakítását, és hamarabb letöltik a legújabb biztonsági frissítéseket is.

Az Intel Next-Gen Wireless-N technológiája és a kapcsolódó "Connect with Centrino" azonosító az új, Intel Centrino Duo alapú, Microsoft Windows Vista operációs rendszerrel forgalomba hozott, elsősorban Acer, Asus, Gateway és Toshiba gyártmányú notebookokkal érkezik január végén, de később más hardvergyártók azonos termékei is várhatóak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.