Hirdetés

A Chrome háborút indít a becsapós letöltés-gombok ellen

|

Ha egy hely félrevezető gombbal ellátott hirdetést tesz közzé, nagyon megbánja.

A Google tovább folytatja a web megrendszabályozását. A legújabb lépése, hogy Chrome böngészője a jövőben elijeszti a felhasználót azoktól a helyektől, ahol megtévesztő leöltés-gombot talál.

Ilyen elemekbe könnyű belebotlani, ha az ember ingyenes letöltő-helyeket látogat. Ezek ugyanis álcázzák ikonjaikat, és nehéz eldönteni, hogy a "Download" gomb tényleg a kívánt programhoz tartozik-e, vagy egy hirdetés része.

Hogy elkerülhessük az ilyen csapdákat, a Chrome hamarosan nagy vörös képernyőt fog megjeleníteni, ha a helyen megtévesztő gombot talál. Elvileg ezután is böngészhetünk a site-on, de ez a lehetőség úgy el van ásva, hogy az átlagfelhasználó aligha él vele, inkább nagy ívben elkerüli a helyet, amelynek így felkopik az álla.

A tisztességtelen praktikák évek óta folynak a weben, de a Google végre megelégelte a dolgot, és teljes potenciáljával harcba indul ellenük. Az első akciója már tavaly februárban megtörtént, amikor háborút hirdetett az olyan nemkívánatos szoftverek ellen, amelyek más programokat is telepítenek, vagy átállítják a böngésző honlapját.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!