Hirdetés
. Hirdetés

A Chrome megmondja, milyen gyorsak a weboldalak

|

Egy új funkciónak köszönhetően egy honlap megnyitása előtt meg tudjuk majd mondani, hogy mennyi időt vesz majd igénybe annak megnyitása.

Hirdetés

A nagy látogatottságú oldalak általában odafigyelnek arra, hogy tartalmaik jól optimalizáltak legyenek, így ne tartson túl sok ideig megjeleníteni azokat a felhasználóknak. Ezzel együtt azért bizonyára mind tapasztaltuk már azt, hogy a böngészőben egy honlap megnyitása után hosszú másodperceken keresztül csak a fehér képernyőt bámulhatjuk, míg arra várunk, hogy az oldal betöltődjön. A Chrome új funkciójával hamarosan könnyen megállapítható lesz, hogy nagyjából milyen gyorsan nyílik meg az adott oldal.

Hirdetés

A Chromium Blogon nemrégiben számoltak be arról az új fejlesztésről, mely az alapján osztályozza a honlapokat, hogy azok milyen gyorsan töltenek be a felhasználóknál. Ez a besorolás a Core Web Vitals statisztikáin alapul, mely az oldal felhasználói élményét méri a Chrome-ot használó emberek véleményei alapján. Ha egy weboldal ezek alapján megfelelően teljesít, akkor a megkapja a "fast page", azaz a "gyors oldal" címkét:

Ahogy az oldalak tulajdonosai változtatásokat eszközölnek egy honlapon, az úgy sorolódhat egyre feljebb a Chrome listáján, így nem kell attól félni, hogy ha egy kezdetleges állapotban lévő lap rossz eredményt produkál, akkor az örökre ráég a renoméjára. A funkció egyelőre csak teszt fázisban van, és kizárólag az Android Chrome verziójában érhető el. Ha valaki ki szeretné próbálni, akkor nincs más dolga, mint a keresőbe begépelni, hogy "chrome://flags", majd a megjelenő listában elérhetővé tenni a "Context menu performance info and remote hint fetching" funkciót.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.