Hirdetés
. Hirdetés

A Chrome-ot és az Edge-et is utolérte a járvány

|

A Microsoft és a Google felfüggeszti a nagy frissítések kiadását, hogy a biztonsági javításokra tudjon koncentrálni.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft bejelentette, hogy felfüggeszti az Edge böngésző nagy frissítéseinek kiadását, mert attól tart, hogy olyan problémák merülhetnek fel vele kapcsolatban, amelyek gyors kijavítására a járvány miatt nincs meg a fejlesztői kapacitás.

Manapság, amikor az egész világ otthon marad, és hazulról dolgozik, a szoftvercégek azzal igyekeznek könnyíteni fejlesztőik dolgát, hogy nem adnak ki fontos frissítéseket.

A Microsoft szerint az Edge-frissítések visszatartása csak a stabil változatra vonatkozik. Vagyis a Canary, Dev és Beta verziók frissítései továbbra is megjelennek, a biztonsági frissítések pedig a stabil változathoz is a szokott ütemezés szerint érkeznek.

Nemrég hasonló döntésre jutott a Google is, és bejelentette, hogy a Chrome nagy frissítéseit a járvány miatt nem továbbítja a böngészőre.

A cég közleménye szerint most azokra a biztonsággal kapcsolatos fejlesztésekre koncentrálnak, amelyeket a Chrome 80 tartalmaz majd. A Chrome 81-et pedig a bétafázisból egy darabig nem léptetik elő stabil állapotba, csupán a tesztelési csatornákon fogják továbbítani.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.