Hirdetés
. Hirdetés

A Chrome pünkösdi királysága

|

A StatCounter felmérése szerint a Google böngészője átvette a piacvezető pozíciót a Microsoft Internet Explorerétől. Igaz, csak egyetlen napra.

Hirdetés

A StatCounter elemzőcég adatai szerint a múlt hétvégén a Google Chrome rövid időre elhódította a legtöbbet használt böngésző címét az Internet Explorertől (IE). A cég igen impozáns és reprezentatív merítéssel dolgozik – közel hárommillió weboldal 15 milliárd oldalletöltését elemezve állítja össze a böngészők ranglistáját.

A StatCounter felmérése szerint vasárnap a Chrome volt a legnépszerűbb Braziliában, Indiában és Oroszországban, ami azzal együtt is elegendő volt a globális toplista első helyéhez, hogy Kínában, Németországban és az Egyesült Államokban csak a második helyezést csípte el.

A jelek szerint a Chrome-ot elsősorban a vasárnapi szörfözők preferálják; hétfőn, miután a felhasználók újra a munkapadhoz ültek, a Google browsere is szépen visszasorolt az IE mögé.

A verziók szerinti rangsort tekintve a legújabb Chrome 15-ös tavaly november óta folyamatosan birkózik az első helyért a csúcsragadozó IE8-cal. Igaz, a Google-böngésző nagy versenyelőnnyel indul: a beépített automata verziófrissítésnek köszönhetően felhasználói túlnyomó része mindig a legújabb változatot használja. A Microsoft programját nem szerelték fel ilyen extrával, így a felhasználói is megoszlanak a régebbi és újabb kiadások között.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.