Hirdetés
. Hirdetés

A Dell 40 gigabites switch-e

|

A Dell Force10 MXL 10/40GbE megbirkózik a legnagyobb terheléssel és komoly számítási igények kielégítésével is.

Hirdetés

Dell Force10 MXL
Dell Force10 MXL
Az amerikai vállalat számos újdonsággal egészítette ki Virtuális Hálózati Architektúra termékskáláját. A Dell Force10 MXL 10/40GbE, az első 40GbE Ethernet csatlakozási felülettel rendelkező “blade” kivitelű switch bemutatkozásával jelentősen megerősödött a Dell Force10 VNA hálózati virtualizációs menedzsment termékcsaládja. A 1/10/40GbE Layer 2 és Layer 3 switch a Force10 operációs rendszer (FTOS) segítségével megnövelt sávszélességet, skálázhatóságot, nagy teljesítményt és könnyű kezelhetőséget biztosít az adatközpontok és a tudományos környezet felhasználói számára.

Beépített Ethernet stacking technológiája révén az ügyfelek egyesíthetik a portokat, így akár 6 switch modul illeszthető fizikailag egymáshoz, vagy több eltérő helyen lévő modul kezelhető logikai egységként. Mivel a kezdetektől fogva kifejezetten a nagy terhelhetőség (“intra-chassis” hálózati forgalom kiszolgálása) állt a termék tervezésének középpontjában, ennek eredményeként nagy teljesítménysűrűséget, skálázhatóságot és alacsony válaszidőt kap az ügyfél a pénzéért. Mindezt kiegészíti a hálózati illeszthetőség rugalmassága, FlexIO modulok által. Támogatott portok: 40GbE QSFP+, 10GbE SFP+, and 10GBase-T. Emellett integrált storage támogatással is bír, “end to end” IP storage funkciókat (iSCSI és Data Center Bridging) kínál 10GbE kapcsolaton keresztül.

A vállalat ezzel párhuzamosan megújította hálózati menedzsment szoftver-megoldásait is, amelyek által az ügyfelek tovább csökkenthetik időben és pénzben mérhető költségeiket. Új, vállalati adatközponti FTOS megoldások, amelyet elsősorban a S4810 10/40G “top-of-rack” torony kivitelű rendszerhez fejlesztettek, többek között Layer 2 multipath technológiával és Virtual Link Trunkinggel (VLT) rendelkeznek, ezáltal jobb felügyeletet és skálázhatóságot biztosítva a Layer 2 switch környezetben. Támogatja az Ethernet switch stacking technológiát is, illetve rendelkezik Data Center Bridging (DCB) támogatással; veszteségmentes, Ethernet alapú storage (iSCSI, optikai) támogatás a hagyományos hálózati infrastruktúra elemeinek segítségével. Automatizált teljesítményelosztása révén pedig virtuális gépek migrálása esetén – rendszergazdai beavatkozás nélkül is – a virtuális LAN-ok automatikusan megőrződnek és elérhetővé válnak – a hypervisor funkciók továbbra is elérhetők.

A fentieken túl említést érdemel a Dell Fabric Manager, amely kifejezetten a Dell Distributed Core adatközpont-rendszerek konfigurálására, felügyeletére készült. Az elosztott központú architektúra alternatívát jelent a hagyományos „egy fizikai hely-egy kiszolgáló” megoldások mellett. A Dell Fabric Manager bármely méretű elosztott központú architektúrára egy rendszerként tekint, ezáltal nagymértékben csökken a rendszerfelügyelethez és konfigurálásához szükséges idő.

A Dell bemutatta az Open Manage Network Manager (OMNM) ötös számú verzióját, amely egységes felületet biztosít az összes jelenlegi és jövőbeli Dell hálózati platform menedzsment funkcióinak ellátására mind a vállalati, adatközponti, valamint tudományos környezetben. Az OMNM növeli a hálózat rendelkezésre-állási idejét azáltal, hogy automatizálja a hálózati felügyeleti és diagnosztikai tevékenységet, valamint biztonsági mentés/visszaállítási funkciókat. Az ügyfél-szolgáltatások néhány óra alatt telepíthetők, nincs szükség órákra, hetekre, hónapokra.

Rövidesen, az Interop Las Vegas 2012 keretében a Dell új, SDN-alapú megoldásairól hullik le a lepel, amelynek segítségével egyidejűleg multiplatform, valamint több-ügyfeles virtualizációs megoldások hozhatók létre. Az amerikaiak ismertették, hogy a termék együttműködik a Big Switch Networks Open SDN architektúval is. A Big Switch Networks cloud-alapú megoldásai olyan nyílt szabványokon alapulnak, mint az OpenFlow, ezáltal az ügyfelek számára több alternatíva kínálkozik az SDN rendszer struktúrában.

A Dell Force10 MXL 10/40G switch (a Dell M1000e keretbe illeszthető) és a Fabric Manager 2012 nyár folyamán kerül kereskedelmi forgalomba. Az Open Manage Network Manager 5.0 már jelenleg is kapható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.