Hirdetés
. Hirdetés

A díjnyertes magyar startup legújabb húzása

|

A Route4U csapata azon dolgozik, hogy megkönnyítse a mozgáskorlátozottak helyzetét a városi közlekedés során.

Hirdetés

A magyar csapat által fejlesztett mobil térkép pontosan megmutatja azokat az útvonalakat, amelyek könnyen és akadálymentesen használhatóak kerekesszékkel vagy babakocsival. Hazánk akadálymentességének minél előbbi feltérképezéséhez a Route4U útjára indította a WheelChallenge nevet viselő kezdeményezést, melynek célja, hogy a társadalom összefogásával, járó embereket is bevonva mérjék fel Magyarország településeinek helyeit (boltok, éttermek, kávézók, hivatalok), ezzel segítve a kerekesszékeseket, babakocsisokat és a mozgásukban korlátozottakat.

A Route4U csapata a napokban indította el legújabb kezdeményezését, ahol pár perc alatt bárki segíthet, és maradandó értéket teremthet. A projekt fontosságát és népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy négy nap leforgása alatt 85 településen, több mint 700 helyet minősítettek a résztvevők. A szervezők célja, hogy közös erővel mérjenek fel 10 ezer magyarországi helyet a lehető legrövidebb idő alatt.

A kezdeményezés Facebook ismerősök kihívásával terjed, így folyamatosan új résztvevők csatlakoznak a mozgalomhoz és adnak meg akadálymentességi információkat egyre több településen belül. Onnantól, hogy a kihívást valaki megkapja, egészen pontosan három gombnyomással, azonnal, és valóban hozzájárulhat egy régóta égető probléma megoldásához.

Így működik az új helyek felmérése

  • A megjelenő listából ki kell választani egy, a közelben található helyet.
  • Meg kell nézni, hogy kerekesszékkel vagy babakocsival be lehet-e jutni oda (van-e lépcső).
  • A három szín valamelyikének kiválasztásával minősíteni lehet a helyet.
  • A résztvevő kihívhatja 5 ismerősét, akiknek 24 órán belül szintén minősíteniük kell egy-egy helyet a közelükben.
  • Végül, legyünk büszkék magunkra, mert valódi értéket teremtettünk és egy jó ügy mellé álltunk!

A kihívás legalább olyan fontos része a rendszernek, mint maga a minősítés, melynek segítségével a kezdeményezés végül minden település, minden egyes utcájába elérhet. Ennek köszönhetően pedig minden mozgáskorlátozott egyformán részesülhet majd az eredményekből, függetlenül attól, hogy hol él.

A WheelChallenge-ben való részvételhez nem kell mást tenni, mint mobillal ellátogatni a route4u.org/wheelchallenge weboldalra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.