Hirdetés
. Hirdetés

Google-ITA akvizíció: a DOJ feltételekhez köti

|

Az amerikai igazságügyi minisztérium által javasolt megállapodás-tervezet értelmében a Google csak akkor vásárolhatja fel az ITA Software-t, ha vállalja, hogy saját konkurensei számára is elérhetővé teszi a cég szoftvereit.

Hirdetés

 

 

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (U.S. Department of Justice, DOJ) pénteken nyújtotta be az illetékes bírósághoz azt a megállapodástervezetet, amely az ITA Software a Google által tervezett 700 millió dollár értékű akvizíciójának általuk javasolt feltételeit taglalja.

A DOJ kötelezné a Google-t, hogy a felvásárlást követően is folytassa az ITA szoftvereinek fejlesztését és kereskedelmi forgalmazását. A cégnek vállalnia kellene, hogy lehetővé teszi az online utazási oldalak számára a licencdíjakkal kapcsolatos egyeztetéseket, és hogy a jelenlegihez hasonló összegeket fektet az ITA megoldásaival kapcsolatos kutatás-fejlesztésbe.

Az akvizíció eredeti formájában „alapvetően gyengítette volna a versenyt" az ország területén működő jegyfoglaló és árösszehasonlító oldalak piacán, miközben jelentős mértékben csökkenthette volna a kínálatot és az innovációs kedvet - hangsúlyozták a DOJ képviselői. A minisztérium jogászai pénteken trösztellenes keresetet nyújtottak be a Kolumbia kerületi bírósághoz, ám ezzel egy időben a fent taglalt megállapodástervezetet is iktatták.

„Az Igazságügyi Minisztérium által javasolt jogi eljárás biztosíthatja a verseny fenntartását a repülőjegy-értékesítéssel foglalkozó weboldalak piacán, amelyek így továbbra is hozzájuthatnának az ITA által kifejlesztett számlázási ás kereskedelmi szoftverekhez" - írja sajtóközleményében Joseph Wayland, a DOJ Trösztellenes Divíziójának helyettes főügyésze.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.