Hirdetés
. Hirdetés

A dokumentumok nyelvén

|

A jogtól az oktatáson és az irodai munkán át az államigazgatásig számos területen megállja a helyét az egyebek között pdf-szerkesztő és -átalakító, dokumentum-összehasonlító képességekkel felvértezett ABBYY FineReader.

Hirdetés

Mindent tud, ami elvárható egy szövegfelismerő képességekkel rendelkező dokumentumkezelő szoftvertől, és annál is többet. Precízen konvertálja a szkennelt papíralapú dokumentumokat, képeket és pdf-eket Word, Excel, kereshető pdf és egyéb formátumokba dokumentumkötegekből is, beleértve a fejléceket, lábjegyzeteket, oldalszámozást és egyebeket; akár gyenge minőségű szkennelt képből is kiváló digitális másolatot képes előállítani; tömörítéssel csökkenteni tudja a pdf dokumentumok méretét, ami jól jön archiváláskor; még mobiltelefonnal készült fényképeket is ki tud tisztítani, amivel kivételes szövegfelismerési pontosságot biztosít.

Hirdetés
          

Nem látjuk a különbséget a dokumentum két változata között? Az ABBYY FineReader 14 igen, mégpedig jelenleg tizenöt nyelven. A tartalmi változások kiemelésével a beírt vagy megváltoztatott szöveg rögtön kitűnik, ugyanakkor a lényegtelen formázási változtatásokkal, mint a margók, betűtípus, üres helyek módosításának jelzésével nem zavar. Amennyiben ki akarjuk emelni a változásokat, azokat elég bemásolni az összehasonlító dokumentumba oda, ahová csak akarjuk: például elektronikus levélbe, csevegő alkalmazásba, hogy így pörgessük fel a csoportmunkát.

          

Keres és titkosít 
FineReaderben megnyitva még a szkennelt dokumentumok is böngészhetőkké válnak. Kereshetünk a szövegben, a megjegyzésekben, a metaadatok között - az eredmények automatikus kiemelésével. Könyvjelzőt adhatunk bármelyik oldalhoz, adott helyhez vagy kifejezéshez, így a keresés mesésen egyszerűvé válik. Címkékkel, áthúzással, aláhúzással és kiemeléssel jelölhetünk meg szövegrészeket, a képeken pedig vonalak, nyilak és alakzatok töltik be ugyanezt a szerepet. A FineReader sorba rendezi a megjegyzéseket szerző, dátum vagy állapot szerint, és követi a vita állapotát. A jelentéktelen változások kihagyhatók és eltávolíthatók az összegzésből annak véglegesítése előtt.

Szeretnénk eltüntetni a személyes megjegyzéseket, személyes adatokat? Erre szorít bennünket a már hatályos uniós adatvédelmi rendelet? Nem gond. A FineReader egyetlen kattintással törli a metaadatokat, szövegrétegeket, megjegyzéseket, csatolt fájlokat, könyvjelzőket, így nem fogunk akaratunkon kívül közzétenni érzékeny információkat. A pdf dokumentumok jelszóval védhetőek illetéktelen megnyitás és nyomtatás ellen, eredetiségük és érintetlenségük pedig elektronikus aláírással szavatolható.           

Különösen az uniós adatvédelmi rendelet hatályba lépése óta lehet érdekes, hogy az ABBYY FineReader hatalmas archívumokat képes átfésülni, így például személyes adatok után kutatva nem kell kartotékok ezreit átlapozni vagy pdf-eket nyitogatni, mert ezt a program automatikusan elvégzi, sok-sok óra lélekölő manuális vagy számítógépes munkát váltva ki ezzel.           

Ami ezen felül van
Jogászok, ügyvédek, vállalati jogi osztályok és adminisztratív munkatársak számára a FineReader megkönnyíti a jogi dokumentumok kezelését, összevetését; az oktatási intézmények és könyvtárak olyan szoftverhez jutnak vele, amellyel az oktatók, kutatók és hallgatók kinyerhetik, majd megoszthatják a könyvekben, cikkekben és oktatási anyagokban található információkat; az államigazgatási szervezeteknek pedig segít a sok hibalehetőséget rejtő újragépelés kiiktatásában, a dokumentumok hosszú távú archiválásában.           

Papíralapú dokumentumok beolvasására, átalakítására, rendezésére, feldolgozására és archiválására gyakorlatilag minden iparági szereplőnek, szolgáltatónak szüksége van. Az egészségügyben például a páciensekre vonatkozó feljegyzések, zárójelentések beolvasását és archiválását végezheti el ily módon a háziorvos mellett dolgozó asszisztens; jelzálog- és hitelkezelő cégeknél a dokumentumosztályozásban juthat szerephez; digitális postahivatali alkalmazások építhetők rá; könyvelőknél a számlafeldolgozás motorja lehet; adatszivárgás-megelőző alkalmazásoknál a csak képi adatok ellenőrzésénél fogható munkára; látássérültek szövegfelolvasó alkalmazások formájában vehetik hasznát.           

Nem mellesleg az ABBYY FineReaderrel 35 nyelven végezhető dokumentum-összehasonlítás 14 tetszőleges kombinációban, közöttük olyanokon, mint az azeri, dán, észt, francia, indonéz, katalán, lett, litván, norvég, szlovén, tatár, török, ukrán vagy a vietnámi - hogy csak néhányat említsünk a külgazdasági szempontból érdekes partnerországok közül. Nyelvfelismerési képessége ennél is nagyobb: 192 nyelvet támogat, közülük 48-hoz szótárt is ad.

www.finereader.hu

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.