Hirdetés
. Hirdetés

A doménszabályozás felülvizsgálatát követelik

|

Amerikai képviselők egy csoportja azt követeli a nemzetközi doménregisztrációért felelős ICANN szervezettől, hogy halassza el az új legfelsőbb szintű csúcsdomainek (gTLD-k) szabályozására vonatkozó 2012-es tervének megvalósítását.

Hirdetés

A 17 képviselő azt kérte az Internet Corporation for Assignes Names and Numbers nevű szervezetnek szerdán küldött levelében, hogy gondolja át az elképzelés helyességét, mivel jelentős aggódalom mutatkozik a piac szereplői és a nonprofit szervezetek felől.

A levél ugyan nem nevesíti konkrétan ezeket a vállalatokat, azonban aláírói szerint veszélyes, hogy az új szabályozás üzleti és nonprofit szervezeteket arra kényszerít, hogy ha le akarják védeni saját nevüket, akkor jelentős összegeket fizessenek ki egy olyan címért, mint például a .visa.

Az ICANN nyár elején hozott szingapúri döntése értelmében a mostani korlátozott számú, összesen 22 féle gTLD-k - ilyen például a.com, .org, .net - számát megnövelik, lényegében bármilyen végződés bejegyezhetővé válik. (A 22 gTLD mellett mintegy 250 országszintű végződés létezik, mint amilyen például a .UK vagy éppen a .HU) Az újdonság következtében nem csak cégek, de akár régiók, városok sőt lényegében csoportok is használhatnak önálló domain végződéseket. Elvben jöhet tehát a http://store.nokia, a http://update.microsoft vagy éppen a http://hirek.budapest. A témáról bővebben is írtunk már, figyelmébe ajánljuk korábbi cikkünket is!

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.