Hirdetés
. Hirdetés

A DRAM-árak csökkenni kezdenek Európában és az Egyesült Államokban

|

A Trendforce múlt heti jelentése szerint a memóriapiaci árak 0-5 százalékos csökkenése várható.

Hirdetés

Nem tudjuk, hogy az árcsökkentések meddig tartanak majd, de jó látni, hogy az árak végre lefelé tartanak. Az elmúlt három negyedévben folyamatosan emelkedő DRAM-árakkal találkozhattunk, de mivel a DDR5 platformok a nem túl távoli jövőben indulnak, a gyártók zöldebb legelők felé fognak nézni - írja az árváltozásokat áttekintő Tom's Hardware.

A DRAM-árak 5-10 százalékos csökkenésnek indultak mind az Egyesült Államokban, mind az európai piacon. Európában a Cowcotland jelentése szerint a Corsair és a G.Skill több memóriakészletének ára ebben a hónapban már 5-15 euróval csökkent. Az Egyesült Államokban a 16 GB-os és 32 GB-os memóriakészletek árai összességében átlagosan 10 és 30 dollár között kezdenek csökkenni.

A CowCotland több G.Skill és Corsair termék, köztük a Trident Z és Vengeance termékcsaládok árdiagramjait is áttekintette. Néhány készlet, például a G.Skill 2x8GB-os Trident Z és 2x4GB-os Aegis készletei csak 1-3 euróval csökkentek az árban. Más készletek, mint például a G.Skill Trident Z 2x8GB 3000MHz-es készlet, a Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3200MHz-es és a G.Skill Trident Z 2x8GB 4000MHz-es készlet azonban nagyobb, akár 15-20 eurós áresést mutatnak összességében.

Hirdetés

Az amerikai PCPartPicker szerint ugyanezek az árcsökkentések a 32GB-os és 16GB-os készletekre is érvényesek. Különösen a Corsair 2x8GB LPX és RGB Pro 3200MHz-es CL16-os készletei estek jócskán, közel 10-20 dollárral július óta. Az LPX-készlet a néhány héttel ezelőtti 90 dolláros átlagárról mostanra mindössze 70-75 dollárra esett. Ugyanez vonatkozik az RGB Pro kitre is, amely júliusban átlagosan 101 dolláron tetőzött, majd augusztusban 88 dollárra esett vissza.

A G.Skill 32 GB-os Ripjaws V 3200 MHz-es CL16-os készlete szintén nagyot esett: a július végi 155 dollárról most, augusztus 17-én mindössze 133 dollárra. Ez az egyik legnagyobb csökkenés, amit eddig ebben a hónapban láttunk, méghozzá egy jó 32 GB-os készlet esetében.

A népszerűbb memóriakészletek végül is nagyobb árcsökkentéseken mentek keresztül, a ritkább négycsatornás és nagy memóriafrekvenciájú készletek árai pedig még mindig viszonylag változatlanok.

A Trendforce múlt heti jelentése szerint a memóriapiaci árak 0-5 százalékos csökkenése várható. Ennek oka, hogy a DRAM-piacon jelenleg túl sok a készlet, ami arra kényszeríti a memóriagyártókat, hogy árcsökkentéssel próbáljanak megszabadulni a felesleges tételektől.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.