Hirdetés
. Hirdetés

A Facebook tartja életben az IE6-ot?

|

A cégek szeretik a koros böngészőt, mert így blokkolhatják dolgozóik közösségi média hozzáférését.

Hirdetés

Az Internet Explorer 6 szálka sokak szemében, mivel az internetes közösség jelentős része a böngésző halálát akarja. A Microsoft meghurcolt, kitaszított és élve eltemetett megoldása ennek ellenére ér és virul: a Net Applications globális adatbázisa szerint még mindig a második legelterjedtebb böngészőnek számít a maga 17,58 százalékával.

 

 



Egy korábbi felmérés szerint az IE6 leginkább a cégeknek köszönheti életerejét. A Chitika kutatása alapján ugyanis míg a böngésző munkaidőben (reggel 5 és délután 2 között) 13 százalékos részesedéssel bír az Egyesült Államokban, addig estére csak 6 százalékot tud kihasítani a tortából. Ráadásul mindez a hétvégékre is igaz, mikor hasonló alacsony részesedésre képes csak az Internet Explorer 6. Vagyis amit az emberek elhagyják munkahelyeiket, az IE6 részesedése drasztikusan lecsökken, míg a Chrome, a Firefox, a Safari és az IE8 használati gyakorisága hirtelen megugrik.

Stuart Strathdee, a Microsoft ausztráliai leánycégének vezető biztonsági tanácsadója egy érdekes felvetéssel szolgált az IE6 céges népszerűségével kapcsolatban. A szakértő szerint a cégek ugyanis azért kedvelik a koros böngészőt, mert az nem képes megjeleníteni megfelelően a közösségi oldalak zömét, s így a szervezetek egyszerűen tudják blokkolni például munkatársaik Facebook hozzáférését.

"A vállalatok előszeretettel maradnak az IE6-nál, mivel a közösségi oldalak java részét és más üldözött weblapokat így nem kell tiltaniuk, mivel azok nem megfelelően jelennek meg az Internet Explorer régi verziójában" - nyilatkozta a redmondi szoftvercég szakértője a ZDNet kérdésére.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.