Hirdetés
. Hirdetés

A fekete Google

|

Blackle néven indult el az a kereső, ami akár telefonokon és laptopokon is energiát takarít meg azzal, hogy fekete a háttere.

Hirdetés

A Blackle nevű keresőoldal egy az egyben a Google keresőmotorját használja, és ugyanazokat a keresési eredményeket produkálja. A kettő között a különbség csupán annyi, hogy a Blackle kereső nem fehér, hanem fekete háttéren használható. A kereső ötletét a Blackle oldalon levő bejegyzés tanúsága szerint az adta, hogy egy blogon megjelent számítás szerint évente 700 megawattnyi energiát lehetne azzal megspórolni, ha a Google-nak nem fehér hanem fekete háttere lenne.

A blog számításai szerint egy teljes fehér weboldal megjelenítése 74 watt energiát fogyaszt, míg egy fekete oldal csupán 59 wattot. Ha a fehér oldalak helyett fekete oldalakat használnák, akkor a napi 200 milliós oldalletöltéssel számolva jönne ki éves szinte a 700 megawattnyi energia.

A kereső nemcsak az elkötelezett környezetvédők számára jöhet jól, hanem a sokat internetező mobiltelefon- és noteszgép-tulajdonosok is megnövelhetik eszközeik akkumulátorának használati idejét a Blackle használatával.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.