Hirdetés
. Hirdetés

A FileSonic lekorlátozta önmagát

|

A MegaUploadnál történt letartóztatás és az oldal bezárása után a FileSonic online fájltároló szolgáltatás üzemeltetője letiltotta a felhasználók közötti fájlmegosztást, vagyis ezentúl mindenki csak saját fájljait érheti el.

Hirdetés

A cég, mely Hong Kongban és az Egyesült Királyságban is rendelkezik képviselettel, egy bannert helyezett el honlapján, amire rákattintva azt írja, hogy a FileSonic-on valamennyi megosztásra alkalmas szolgáltatást kikapcsoltak. "A FileSonic szolgáltatása a továbbiakban csak olyan fájlok feltölésére és letöltésére szolgál, amit személyesen te magad töltöttél fel". 

Az ügy előzménye, hogy pénteken Új Zélandon letartóztatták a MegaUploadot alapító Kim Dotcomot és több más embert, akiket azzal gyanúsítottak meg, hogy szerzői jogokat sértő tartalmak megosztásából húzhattak hasznot.

A FileSonic önkorlátozása azért furcsa, mert egy fájlmegosztó szolgáltatáson nem csak illegális tartalmakat lehet megosztani, hiszen valaki megoszthatja másokkal a saját nagy méretű dokumentációit, és ez a korlátozás most a jóhiszemű felhasználókat is rosszul érintheti.

A FileSonic ingyenes szolgáltatásával eddig akár 10 gigabájtnyi adatot is fel lehetett tölteni a szerverre, amit utána 30 napig lehetett letölteni. A fájltranszfer sávszélessége az ingyenes felhasználás esetén ugyan korlátozott volt, de havi 9 dolláros előfizetési díjért mód nyílt a szolgáltatás gyorsítására, illetve a feltölthető fájlok méretére vonatkozó korlátozások kiiktatására, és a feltöltött fájlok is korlátlan ideig maradhattak a szerveren.

Mostantól csak a saját fájlok érhetők el, és szűrik az illegálisnak vélt tartalmakat

A cég honlapján közölte, hogy a továbbiakban nulltoleranciát alkalmaz a szerzői jogok megsértésének gyanúja esetén. 

A FileSonic a Vobile-féle vCloud9 nevű szolgáltatást használja annak átvizsgálására, hogy a feltöltött tartalom nem esik-e a szerzői jogi törvény hatálya alá. A vCloud9 a tömörített fájlokat is megvizsgálja egyébként.

UPDATE: időközben több fájlmegosztó szolgáltatás is korlátozta működését, úgy tűnik, a MegaUpload miatt egyre több szolgáltató tart a rendőrség és a szerzői jogvédők fellépésétől. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.