Hirdetés
. Hirdetés

A fogyatékosokat segíti a WEB 2.0 SEE

|

Csütörtökön az Európai Parlament (EP) brüsszeli székházában mutatták be a WEB 2.0 SEE elnevezésű brit-lengyel-olasz-magyar projektet, amely a fogyatékosok számára internetes hálózat segítségével ad tájékoztatást és segítséget foglalkoztatási, illetve oktatási-képzési kérdésekben.

Hirdetés

A konzorciumi formában működő programban magyar partnerként a Budapesti Szociális Forrásközpont vesz részt, amelynek tevékenységi területe a szociális szakma hivatásos képviselőinek támogatása, szolgáltatások nyújtása helyi önkormányzatoknak, civil szervezeteknek és szociális magánvállalkozásoknak.

Hirdetés

Európában mintegy 80 millió fogyatékos ember él. A projekt azon alapul, hogy az internet és a közösségi médiák robbanásszerű fejlődése új lehetőséget jelent a tanácsadásban és az információáramlásban. A WEB 2.0 SEE olyan képzési és munkaerő-piaci információs oldal, melyet fogyatékosok bevonásával fejlesztettek ki az említett négy országból részt vevő partnerek. A honlap készítői egyebek közt arra vállalkoztak, hogy összegyűjtik a megváltozott munkaképességűeknek szóló munkaközvetítő és tanácsadó irodák - egyébként sok internetes helyen szétszórtan, nehezen áttekinthető módon fellelhető - ajánlatait.

Göncz Kinga szocialista EP-képviselő a projektet ismertetve elmondta, hogy a tájékoztató weboldal a vakok és gyengénlátók számára hangzó információt is tartalmaz, a siketeket és nagyothallókat pedig jelnyelvi kiegészítő szolgáltatás segíti. Az értelmi fogyatékosoknak a megértést könnyítő, egyszerűsített nyelvezetű ismertetések is elérhetők. A képzési és foglalkoztatási lehetőségek bemutatásán túlmenően az internetes platform a fogyatékosok számára közösségi médiaként is funkcionál.

 

Mint arról Göncz Kinga az MTI-t tájékoztatta, az Európai Bizottság illetékesei kilátásba helyezték, hogy a projektet - amelyhez az elmúlt két évben az élethosszig tartó tanulás uniós stratégiájának keretéből adtak anyagi támogatást - a bevált, jó gyakorlatok közt tartják számon, és a jövőre kezdődő új középtávú pénzügyi ciklusban is segíteni kívánják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.