Hirdetés
. Hirdetés

A Fujitsu teljes portfóliója szolgáltatásként is elérhetővé válik

|

Használatarányos elszámolással szolgáltatásként is elérhetővé teszi teljes portfólióját a poszt-Covid transzformáció felgyorsításához, jelentette be a Fujitsu. A cég éves konferenciáján a távmunka hatékonyságát és biztonságát fokozó megoldások, valamint a szervezetek, közösségek adatvezérelt átalakulásán lendítő AI, DAU, GPU technológiák is bemutatkoztak.

Hirdetés

A világjárvány első hullámában a szervezeteknek egyik napról a másikra kellett online működésre, távmunkára váltaniuk, mostanra azonban bizonyossá vált, hogy az új modellekre hosszú távon is építeniük kell, ezért fenntartható és méretezhető, megbízható és biztonságos megoldásokat keresnek - mondta Takahito Tokita, a Fujitsu vezérigazgatója a cég éves, ezúttal digitális konferenciáján, amely idén nemcsak formátumot, hanem nevet is váltott.

Hirdetés

A Fujitsu az eddigi Fórum átkeresztelésével is jelzi, olyan megoldásokkal szolgál, amelyekkel a vállalatok, a kormányzatok és a közösségek azonnal aktiválhatják a technológia erejét transzformációjuk felgyorsításához.
Mostantól a Fujitsu uSCALE szolgáltatásán keresztül a szervezetek a cég teljes hardver- és szoftverkínálatát, legfejlettebb infrastruktúra-technológiáját egyetlen, használatarányos elszámolású (everything as a service, XaaS) szolgáltatásként vezethetik be házon belüli környezetükben, illetve szolgáltató partnereikhez kihelyezve. A nyilvános felhő és a házon belüli környezet előnyeit ötvöző szolgáltatással a vállalatok nagyobb induló beruházás nélkül, agilis módon támogathatják digitális átalakulásukat az üzleti igényekhez mindenkor gyorsan és rugalmasan illeszkedő IT-erőforrásokkal, amelyek felhasználása kapacitás (például node, terabájt, robotizált folyamat) és költségek tekintetében egyaránt transzparensen mérhető, tervezhető és előre jelezhető. A más szállítók és technológiai partnerek termékeivel is kombinálható és integrálható uSCALE ezáltal nemcsak gyorsan, hanem kockázatmentesen bevezethető megoldást ad a hibrid IT-környezet kialakítására, amellyel a mostani helyzetben sok szervezet igyekszik erősíteni állóképességét, mondta a Fujitsu vezetője.

Indulásképp a japán szállító kilenc nyugat-európai országban tette elérhetővé uSCALE szolgáltatását, de azt a konferencia regionális nyitóelőadásában elhangzottak szerint a következő hat hónapban további európai országokra is kiterjeszti.

Work Life Shift: okos munkavégzés, határtalan iroda

A távmunka hosszú távú támogatásához szükséges hibrid és elosztott munkakörnyezet kialakítását és a munkakultúra fejlesztését könnyítené meg a Fujitsu Work Life Shift megoldáscsomagjával, amelyet szintén ActivateNow konferenciáján mutatott be. A világszerte 130 ezer főt foglalkoztató japán cégcsoport öt év alatt vezette be a többfelhős munkakörnyezetet, amellyel teljes munkaerejét sikerrel átállította a rugalmas irodai, mobil- és távoli munkavégzésre. A modellváltás technológiáit és tapasztalatait a gyakorlatban bevált és egyedi igényekre szabható, immár rövid átfutással bevezethető Work Life Shift szolgáltatásokban adja át a vállalatoknak, amelyek három területen - az okos munkavégzésben, a határtalan irodakörnyezet kialakításában és a munkakultúra továbbfejlesztésében - segítik a gyors, fenntartható és biztonságos transzformációt.

Az okos munkavégzést támogató Modern Workspace és Secure Remote Working szolgáltatásokkal a vállalatok például a Microsoft 365 és Teams, valamint a Box tartalomkezelő és fájlmegosztó szolgáltatásokat, illetve a felhőalapú virtualizált asztali környezeteket akár öt nap leforgása alatt bevezethetik, hangzott el. A határtalan irodakörnyezetet a cég többek között Customer Experience Center digitalizált, többcsatornás és folyamatosan elérhető service desk, valamint Workplace Support helyszíni szolgáltatásaival is támogatja a világ több mint 180 országában. Japánban a cég a karbantartási szerződésekkel korábban nem fedett balesetekben megsérült (például leöntött vagy leejtett) PC-kre is kiterjeszti ezt a támogatást, és a javításra szoruló gépeket már otthoni irodákból is begyűjti.

Egyedül Japánban érték el a vállalatok a bejelentés idején a munkakultúra továbbfejlesztését támogató Virtual Collaboration és Workforce Analytics szolgáltatásokat is, amelyek többek között a Fujitsu Zinrai és a Microsoft 365 AI-technológiáira épülnek. November 30-án a cég Collaboration Space néven újabb szolgáltatást indít, amely megosztható, virtuális teret hoz létre a távoli együttműködéshez. A Fujitsu Laboratories által fejlesztett térbeli kezelőfelületen a munkatársak egyszerre tehetnek közzé, oszthatnak meg és szerkeszthetnek majd különböző tartalmakat, szöveges, kézírásos dokumentumokat, hang- és videófelvételeket, valamint CAD fájlokat.

PRIMERGY szerver NVIDIA GPU-val

Novembertől rendelhető a Fujitsu új PRIMERGY GX2460 M1 szervere is, amely az NVIDIA négy grafikus processzorát (GPU) 32 magos, második generációs AMD EPYC processzorokkal, 1 terabájt DDR4 memóriával, akár nyolc darab NVMe/SATA meghajtóval és hat PCIe Gen4.0 interfésszel ötvözi az adatintenzív - AI, mélytanuló (DL), analitikai, desktop-virtualizációs (VDI) és grafikus - munkaterhelések nagy teljesítményű gyorsításához. A digitális gazdaságban nemhogy az üzlet átalakítása, a vállalatok működése sem képzelhető el adatok nélkül, ezért exponenciálisan nő az adattömeg, amelyet igyekeznek mind gyorsabban begyűjteni, elérhetően tárolni és feldolgozni - és a GPU-kkal érkező, csúcstechnológiás PRIMERGY GX2460 M1 szerverek ebben fogják segíteni őket, hangsúlyozta a gyártó.

A modern munkaterheléseket gyorsítja a Fujitsu kvantumihletésű Digital Annealer Unit (DAU) processzora, valamint szuperszámítógépes (HPC) technológiája is. A jelenlegi szilíciumtechnológiára épülő DAU különlegessége abban rejlik, hogy rendkívül sok párhuzamos feldolgozási szálat kezel egyszerre, a gyártó szerint olyan, mint egy 130 ezer processzormagot tartalmazó számítógép egyetlen, viszonylag kis energiafogyasztású lapkára integrálva. A Fugaku szuperszámítógép pedig, amelyet a Fujitsu a kobei RIKEN számítógép-tudományi központtal közösen fejlesztett, hogy AI-alkalmazásokkal, szimulációkkal segítse az akadémiai és ipari kutatást, idén júniusban 415,5 petaflops teljesítményével a világ leggyorsabbja lett a TOP500-as lista élén, de egyes AI- és ML-alkalmazások esetében csúcsteljesítménye az 1000 petaflopsot (1 exaflops) is eléri.

Nagy hatékonysággal vethetik be ezeket a technológiákat a vállalatok és a kormányzatok a járványhelyzet menedzselésében is, mondta a konferencia második napját nyitó előadásában Réger József, a Fujitsu közép-kelet-európai technológiai igazgatója. A DAU segítségével például a távolságtartás szabályait szem előtt tartva dinamikusan optimalizálható a helyiségekben és a közterületeken huzamosabb ideig tartózkodó vagy áthaladó személyek létszáma, így például hatékonyabbá és biztonságosabbá tehető az irodák belső kialakítása, illetve a különböző rendezvények lebonyolítása. Az ActivateNow közönsége egy kutatási projekt demóját is láthatta, amelyben a Fujitsu mesterséges intelligenciával valós időben monitorozza és automatikusan észleli a helyes maszkviselés szabályainak követését, illetve megsértését, a figyelt személyek azonosítása nélkül.

Amíg nem lesz széles körben elérhető védőoltás, a gyakori és alapos kézmosás mellett a maszkviselés és a távolságtartás marad a járvány elleni védekezés leghatásosabb módszere, amely azonban próbára teszi a lakosság türelmét. A digitalizáció fejlett technológiáival pontosabban megállapítható, hogy a fertőzés terjedését lassító intézkedéseket mikor szükséges szigorítani, illetve mikor jön el enyhítésük vagy kivezetésük ideje.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Próbáld ki az Xbox Game Passt 300+ játék csak
300 Ft 3 hónapra!
(x)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.