Hirdetés
. Hirdetés

A Google a Skype piacára tör

|

A keresőcég internetes telefonszolgáltatást indít. A Google Voice felhasználói saját Gmail-fiókjukon keresztül kezdeményezhetnek és fogadhatnak majd hívásokat.

Hirdetés

A Google illetékesei szerdán jelentették be, hogy a vállalat saját fejlesztésű internetes telefonszolgáltatást indít. A Skype-hoz nagymértékben hasonlító megoldás révén a Gmail-fiókhoz tartozó chat-alkalmazáson keresztül kezdeményezhetnek és fogadhatnak hívásokat a felhasználók, akik egy, a számítógépükbe épített mikrofon vagy erre alkalmas headset használatával cseveghetnek majd.

A Google közlése szerint az Egyesült Államokban és Kanadában élő internetezők - legalább az év végéig - térítésmentesen vehetik igénybe a szolgáltatást, amelyet a következő napokban üzemelnek be. Az említett régiókon kívülre irányuló hívások esetében a Skype-nál már megszokott, néhány centes percdíjak lesznek az irányadók - olvasható a közleményben.

A cég tervei között szerepel, hogy nemzetközileg is elérhetővé tegye a Google Voice-t, ám arról, hogy az Észak-Amerikán kívül élő felhasználók mikor vehetik igénybe a szolgáltatást, még nem nyilatkoztak.

A Google szerint a megoldás elsősorban sokat internetező ügyfeleik számára lehet hasznos, akik gyors, illetve rossz vételi tulajdonságokkal rendelkező területekre irányuló hívásokat bonyolíthatnak le általa.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.