Hirdetés
. Hirdetés

A Google egyetlen centet sem fizet

|

Az Oracle önként lemondott a törvényes kártérítésről. Ügyvédeik még mindig bíznak abban, hogy sikerrel fellebbezhetnek a kedvezőtlen ítéletek ellen.

Hirdetés

Larry Page, a Google vezérigazgatója
Larry Page, a Google vezérigazgatója
Minden bizonnyal a két éve húzódó Oracle-Google ügy történetének eddigi legrövidebb tárgyalására került sor hétfőn az Egyesült Államok észak-kaliforniai Kerületi Bíróságán. A peres felek jogi képviselői alig huszonöt percet töltöttek a tárgyalóteremben, ahol a Google fölényes győzelmével lezárult per eddig tisztázatlan pénzügyi vonatkozásait vitatták meg.

Az Oracle 2010-ben perelte be a keresőcéget: azzal vádolták őket, hogy az Android operációs rendszerben jogosulatlanul használtak fel egyes jogvédett Java-technológiákat, és az alkalmazásprogramozói interfészekhez (API-k) fűződő szerzői jogokat is megsértették. A vitatott jogok a Sun Microsystems felvásárlását követően kerültek az Oracle-hez.

A hétfői miniülésen három vitatott pontot tárgyaltak meg az ügyvédek.

1. Az Oracle a rangeCheck metódus kilenc kódsora és a kapcsolódó tesztfájlok jogosulatlan felhasználása miatt nulla (azaz nulla) dolláros kártérítés megfizetésére kérte a Google-t. A cég azért mondott le a törvényesen megítélhető kompenzációról, mert szeretné felgyorsítani az ügymenetet, és mihamarabb benyújtani a korábban megszületett ítéletekkel kapcsolatos fellebbezését. (Ami esetleges elfogadása esetén újabb maratoni kakaskodáshoz – és végső soron talán az Oracle szempontjából kedvezőbb ítéletekhez vezet majd.)

2. A Google-nek tizennégy napja van arra, hogy benyújtsa a jogi és adminisztratív költségekről szóló számlát az Oracle-nek; az sem lehetetlen, hogy végül ügyvédeik óradíját is Ellisonéknak kell megfizetniük.

3. Annak ellenére, hogy a kártérítés végül szóba sem került a per során, mindkét fél felfogadott pénzügyi kérdésekben járatos jogi szakértőket: ezek tiszteletdíját is most véglegesítették – a cechet valószínűleg megint csak az Oracle-nek kell állnia.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.