Hirdetés
. Hirdetés

A Google egyre jobban utálja az Edge böngészőt

|

A Microsoft újratervezett böngészőjének megjelenése óta a Google egyre kényelmetlenebbül érzi magát. Ennek legújabb jele egy e-mail, amit akkor kapunk, ha egy új eszközről az Edge-el jelentkezünk be Gmail fiókunkba.

Hirdetés

A Google nem szereti a konkurenciát. Ez persze az IT-óriások többségére igaz, de a Google reakciója különösen ingerült tud lenni, ha váratlan forrásból érkezik a kihívás. Erre jó példa a Microsoft Chromium alapokra helyezett Edge böngészőjének feltűnése.

Hirdetés

A Chrome jelenleg a böngészőpiac felét uralja. A Microsoft azonban most olyasmivel állt elő, ami valódi alternatívája lehet a Chrome-nak. Igaz, még mindig Edge-nek hívják, de gyors, jól használható, és a Chromium motor miatt rugalmasan bővíthető a Chrome-hoz fejlesztett kiegészítőkkel.

Ezek használatát maga a Microsoft is ajánlja, a Google azonban nem örül mindennek. Ennek megannyi apró jele van. A legújabb, hogy ha egy új eszközről az Edge-zsel jelentkezünk be a Gmailbe, megkapjuk a szokásos figyelmeztető e-mailt, de - és ez már szokatlan - a levél arra is felhívja a figyelmet, hogy a Windows 10-ből a Chrome-mal lehet a legtöbbet kihozni, amely gyors, egyszerű és modern böngésző.

Mindez persze azt sugallja, hogy az Edge-re ugyanez nem érvényes, amivel a Google nem csak saját termékét ajánlja figyelmünkbe, de a konkurenciát is megpróbálja hitelteleníteni.

Egy piacvezetőtől a legjobb stratégia, ha nem vesz tudomást a riválisról - ahogy a régi rómaiak mondták, "a sas nem fogdos legyeket". A Google azonban nem így viselkedik. Konkrétan ugyan nem említi az Edge-et, de üzenetei egyértelműen róla szólnak.

Mindezt persze felfoghatjuk kis piaci villongásnak. De ha rosszmájúak vagyunk, gondolhatjuk azt is, hogy a Google megijedt az Edge minőségétől, és a Microsoft böngészője valódi vetélytársa lehet a talán fáradó Chrome-nak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.