Hirdetés
. Hirdetés

A Google kivégzi két csúcsmobilját

|

Alig 10 hónappal a megjelenés után a Google amerikai online üzlete már meg is szüntette a Pixel 4 és Pixel 4 XL árusítását.

Hirdetés

A Google megszünteti egyik csúcsmobiljának árusítását az Egyesült Államokban. Aki Pixel 4-et szeretne vásárolni a cég online boltjában, az "elfogyott" feliratba ütközik, és semmi jele annak, hogy a jövőben feltöltenék az árukészletet.

Hirdetés

Ez idáig a leggyorsabban visszavont Pixel-sorozat: a Pixel 4 és a Pixel 4 XL ugyanis kevesebb, mint tíz hónappal ezelőtt, tavaly októberben debütált.

Mindez azt jelenti, hogy az amerikai vásárlók csak a most megjelent, középkategóriás Google Pixel 4a-et rendelhetik meg, vagy más beszerzési forrás után kutatnak, ahol még maradt esetleg pár elfekvő darab a Pixel 4-ből és a Pixel 4 XL-ből.

Más piacokon még nem történt meg a váltás, a Google brit üzletében például még van raktáron a modellekből. De ha innen is elfogynak, utánpótlásukra aligha van esély, és a kiskereskedők sem reménykedhetnek újabb szállításokban.

Korábban a Pixel 2 és Pixel 3 termékvonalat jóval tovább, nagyjából másfél évig tartotta piacon a Google, és csak azután határozott a visszavonásukról. A Pixel 4 sorozatnak már csupán 10 hónap jutott, ami arra utal, hogy ezek a modellek nem váltották be a Google hozzájuk fűzött reményeit.

A két modell egyébként a szakmai közönség körében sem aratott osztatlan sikert, elsősorban a fantáziátlan dizájn és a gyengécske akkumulátor miatt kritizálták őket.

Ami az utódokat illeti, októberben várható a Pixel 5, és híreket hallani egy 5G-képes Pixel 4-a variánsról is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.