Hirdetés
. Hirdetés

A Google mégsem tiltatná be Apple termékeit

|

A Google-csoport legkisebb leánykája, a Motorola Mobility alig pár hónappal ezelőtt kérvényezte az ITC-nél az Apple iPhone-jainak, iPadjeinek és iPodjainak importtilalmát. Most visszavonták a kerestet.

Hirdetés

Nem jött be a Jedi elmetrükk?
Nem jött be a Jedi elmetrükk?

Érdekes fordulat történt a Motorla és az Apple (pontosabban a Google és az Apple) között dúló szabadalmi háborúban: a készülékgyártó visszavonta az iPhone gyártója elleni keresetét, amelyet alig két hónapja nyújtottak be az Egyesült Államok Kereskedelmi Bizottságához (International Trade Commission, ITC).

A Motorola – úgy is, mint a keresőóriás idén májusban felvásárolt leányvállalata – eredetileg azt szerette volna elérni, hogy a grémium behozatali tilalmat rendeljen el az iPhone, iPad és iPod Touch készülékekre az Egyesült Államokban. A cég augusztus 18-án benyújtott panaszában azt állította, hogy nevezett eszközök több, a birtokában lévő szabadalmat is sértenek.

A Motorola hétfőn benyújtott újabb keresetében visszavonta az Apple termékeinek importtilalmára vonatkozó indítványát. A cég jogászai hangsúlyozták: továbbra sem sikerült dűlőre jutniuk a kaliforniai gyártóval a vitás kérdésekben, ezért arra kérték az ITC-t, hogy „jogkövetkezmények nélkül” ejtse a kérelmüket – ami a gyakorlatban azt jelentené, hogy később bármikor újból benyújthatják azt.

A Google az elmúlt hónapokban számos jogi támadást is indított az Apple ellen a Motorolán keresztül. A két cég az Egyesült Államokban és több európai országban is pereskedik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.