Hirdetés
. Hirdetés

A Google megvette a DoubleClicket

|

A YouTube-ért adott összeg majdnem kétszeresét fizette ki a Google az online hirdetéssel foglalkozó DoubleClickért.

Hirdetés

A Google 3,1 milliárd dollárt fizet az online hirdetésekkel foglalkozó DoubleClickért. Ez az összeg szinte a kétszerese annak, amit a Google 2006 végén fizetett a YouTube-ért, ami 1,65 milliárd dollár volt.

A Google készpénzben fizeti ki a 3,1 milliárd dollárt a site tulajdonosának a Hellman & Friedman and JMI Equity and management cégnek. A felvásárlást várhatóan év végére befejezik.

A Google a szöveges alapú hirdetések területén igen erős, bevételének nagy része az AdWords szolgáltatásból származik. A magyarul is elérhető szolgáltatás keretén belül keresőszavakat értékesítenek. A banneres, grafikai és videohirdetések területén a Google elmaradt a Yahoo! Mmögött, a mostani felvásárlással ezt a területet is erősíti a keresőóriás.

A Google vezetői konkrétumokat nem árultak el a DoubleClick jövőbeni termékeivel kapcsolatban, szerintük a két cég közötti szövetség magától értetődő volt.

A közelmúltban olyan pletykák terjedtek a számítástechnika világában, hogy a Microsoft 2 milliárd dollárt fizetne a DoubleClickért. A 3,1 milliárd dolláros felvásárlási ár azt jelzi, hogy komoly árverseny indulhatott el a két cég között.

Az amerikai online hirdetésből 2000-ben 8,2 milliárd dolláros bevétel származott, 2001-2002-ben csökkent a piac. Az online hirdetések piaca 2003-ban tért magához, majd 2004-ben megdöntötte a 2000-es rekordot 9,6 milliárd dolláros bevétellel. Az elmúlt években ez a piac 30-40 százalékkal bővült. Becslések szerint 2006-ban online hirdetésekre 16,8 milliárd dollárt költöttek a tengeren túlon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.