Hirdetés
. Hirdetés

A Google nem kér a mobilszolgáltatók piacából

|

Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója a barcelonai Mobile World Congress-en hangsúlyozta: a cég nem tervezi, hogy a nemzetközi mobilszolgáltatók piacára lépjen.

Hirdetés

A Google az elmúlt években számos üzleti területen megvetette a lábát: jelentős összegeket invesztált a drót nélküli hálóztatok fejlesztésébe, gigabites sávszélességű internetszolgáltatást tesztel, és napi hatvanezer darabot ad el az Android-telefonokból, de nem tervezi, hogy a mobilszolgáltatók piacára lépjen - jelentette ki Eric Schmidt, a cég vezérigazgatója a barcelonai Mobile World konferencián, hozzátéve: a Google eszközei és szolgáltatásai révén, a szegmens "megtámadása" nélkül is komolyan profitál a szélessávú mobilszolgáltatások népszerűségéből.

"Nem tervezzük, hogy a szélessávú (mobil)infrastruktúrába fektessünk. Ez egy nagyon kemény és nem kimondottan a profilunkba vágó üzlet" - jelentette ki Schmidt.

A vezérigazgató elmondása szerint a Google az elkövetkező évben elsősorban legnyereségesebb üzletága, a keresőmarketing továbberősítésére, valamint a vállalati szoftverek fejlesztésére fog koncentrálni.

Schmidt egy újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a cég erőforrásainak egyre nagyobb részét fordítja a mobilmegoldások fejlesztésére, hangsúlyozva, hogy egyes fejlődő piacokon a Google lokális aktivitásának több mint felét már ma is a mobileszközökről indított keresések teszik ki.

Eric Schmidt beszédet tart a barcelonai World Mobile Congress-en.

A Google a mobilalkalmazások fejlesztésére fókuszál

A cég bevezetésre váró alkalmazásainak egyre növekvő részét mobileszközökre optimalizált formában fejlesztik a mérnökök - főként azért, mert ez nagyobb, izgalmasabb kihívást jelent a szakemberek számára.

A Mobile World Congress-en a Google legfrissebb újdonságait is bemutatták. Hartmut Neven, a cég neves kutatója a vállalat hangvezérelt keresőszolgáltatását, és a képfelismerésen alapuló Google Goggles legújabb fejlesztéseit ismertette meg az egybegyűltekkel. Utóbbi már nem csak interneten található fotók és illusztrációk felismerésére és az azokkal kapcsolatos információk megjelenítésére, de a nyomtatott formátumok kezelésére is képes. Mi több, egy arra alkalmas képfelismerő- illetve fordítóprogrammal kombinálva, a lefordításukra is remekül használható - ahogy azt Neven egy kameraképes okostelefonnal és egy német nyelvű étlappal demonstrálta is.

Eric Tseng, a Google vezető termékmenedzsere, az Android fejlesztéseit demonstrálva, lejátszott egy Flash-videót egy, a cég operációs rendszerét használó készüléken. A bemutató célja egyértelműen az volt, hogy bizonyítsa: a Google rendszere a nagy konkurensek termékeivel - mint az Apple iPhone OS-e, vagy a Microsoft Windows Mobile-ja - ellentétben támogatni fogja a platformot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.