Hirdetés
. Hirdetés

A Google sem akar kimaradni?

|

Érik az újabb slágertermék: a blogszférán terjengő pletykák szerint a Google saját mobiltelefont dobna piacra.

Hirdetés

A híresztelést megerősíteni látszik a keresőóriás nemrég közzé tett, erre utaló álláshirdetése. Több olyan elemző is akad, aki nem látja kizártnak a lehetőséget, tekintettel arra, hogy több óriáscég, például az Apple is belépett - vagy tervezi a belépést - a mobiltelefon-piacra. A Google és konkurense, a Yahoo már tárgyalnak bizonyos szolgáltatókkal arról, hogy keresőfunkcióikat hogyan lehetne beépíteni a készülékekbe. Kérdés ugyanakkor, hogy a mobiltelefonok igencsak kiélezett piaci versenyében mi lehet az az újdonság, amivel még meglepetést lehetne szerezni és újabb ügyfeleket nyerni.

A "G-Phone"-nal kapcsolatos híresztelések mindenesetre különös színezetet kapnak, ha a Reuters hét elején megjelent híradásának fényében vizsgáljuk őket. A Morgan Stanley Technológiai Konferencián Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója egy elemző által feltett kérdésre válaszolva elmondta: a vállalathoz szinte ömlenek a bevételek, ám a hatalmas készpénzállományt nem igazán tudja mire fordítani. A cég készpénzállománya 2006 végére elérte a 11,2 milliárd dollárt - egy évvel korábban ez az összeg még 40 százalékkal kevesebb, vagyis 8,08 milliárd volt. Leszámítva a YouTube bekebelezésével kapcsolatos részvénytranzakciós ügyletet, a Google főleg hálózati kapacitásának növelésére és adatközpontjainak fejlesztésére költött.

A probléma Schmidt szerint abból fakad, hogy a high-tech ipar jól menő vállalatai rengeteget keresnek, de ezeket a pénzeket nem mindig tudják ésszerűen befektetni. A Google első embere elismerte, ezek a kérdések sokszor számára sem nyilvánvalóak - mindenesetre a nagyszabású cégegyesítések vagy a bevételek felhasználási módjának drámai megváltoztatása folyamatosan napirenden vannak. Ez pedig - többek között - azt is jelentheti, hogy a saját mobiltelefon megjelentetésével kapcsolatos pletykák akár be is igazolódhatnak, az akadályt vélhetően nem a forráshiány vagy az új területektől való elzárkózás fogja jelenteni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.