Hirdetés
. Hirdetés

A Google szorosabbra fűzi együttműködését az AOL-lal

|

A két cég évek óta fennálló, és többször megújított megállapodása értelmében a Google az általa nyújtott exkluzív kereső- és marketing-szolgáltatások fejében részesedik az AOL bevételeiből.

Hirdetés

A Google és az AOL 2007 májusában kötöttek kölcsönös partneri megállapodást: a kereső- és marketing-szolgáltatások használatára vonatkozó szerződést immár a harmadik alkalommal újították meg; a keresőcég által biztosított egyedi megoldások használatáért bevételei egy meghatározott százalékával fizet a tartalomszolgáltató.

Az aktuális alku keretében az AOL hozzáférését a mobilos kereső-megoldásokra is kiterjesztették, a Google leányvállalataként tevékenykedő YouTube pedig szabadon átveheti a partnere videószekciójában megjelent anyagokat.

A két cég által tető alá hozott megállapodás ?újabb fontos lépést jelent az AOL üzleti politikájának megváltoztatásában" - olvasható Tim Armstrong, a vállalat elnök-vezérigazgatójának közleményében. A megegyezésnek köszönhetően az AOL felhasználói hatékonyabb keresőszolgáltatásokhoz férhetnek hozzá - hangsúlyozta Armstrong.

A szerződés révén a két cég a Google keresőtechnológiákkal és marketinggel kapcsolatos szakértelmét és az ?AOL online tartalomfejlesztési tapasztalatát" kamatoztathatja - jelentette ki Eric Schmidt, a Google elnök-vezérigazgatója.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.