Hirdetés
. Hirdetés

A Google távozó vezetője 115 millió dolláros pénzügyi alapot hozott létre

|

A keresőóriás egykori kínai vezetője üzleti angyalként évente 3-5 kezdő high-tech vállalkozást karolna fel a kommunista országban.

Hirdetés

Az Innovation Works nevű alapítvány 115 millió dolláros alappal indul, olyan vezető IT-cégek befektetése révén, mint a Foxconn és a Lenovo anyavállalata, a Legend Group. Az alapot fiatal vállalkozók képzésére használják majd. Szeretnék abban segíteni őket, hogy olyan cégeket hozzanak létre, melyeket később eladhatnak, vagy tőzsdére vihetnek. A fókuszban az internetes, mobil internetes és cloud computing megoldásokban érdekelt cégek állnak majd. A cél, hogy tíz év alatt ötven céget fejlesszenek és ötszáz főt képezzenek tovább.

?Abban bízom, hogy az ötven cég között lesz olyan, mely világszinten ismerté növi ki majd magát" - nyilatkozta Kai-Fu Lee. Az Innovation Works a támogatott cégek növekedését szeretné felgyorsítani úgy, hogy olyan megosztott forrásokat biztosít számukra, mint szerverkapacitás, szoftverek és az alap létrehozóival való együttműködés lehetősége.

Elképesztő potenciál
Kína internetes ipara robbanásszerűen növekszik ahogy egyre több kínai lakos használja a világhálót. A hivatalos állami statisztikák szerint közel 340 millió felhasználó volt az országban június végén, ami több, mint az Egyesült Államok lakossága.

Nem Lee az egyetlen, az Innovation Workshöz kapcsolódó ismert név. A befektetők között megtaláljuk a YouTube társalapítóját, Steve Chent is.

Lee a múlt héten, négy év után vált meg a Google-tól, ahol a cég kínai részlegének elnökeként dolgozott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.