A Google törli a Drive-ról az androidos mentéseket

|

Ha két hónapig nem használjuk Android eszközünket, búcsút mondhatunk a biztonsági másolatnak.

Hirdetés

Nem új hír, de talán nem közismert: a Google automatikusan törli az androidos mentéseinket, ha az eszköz két hónapig inaktív.

A Google lehetővé teszi az Andoid eszközökről történő archiválást a Drive-ra, de ezek csak addig elérhetők, amíg az eszközt használjuk. Két heti inaktív állapot után a Google Drive megjeleníti a mentések lejárati idejét, és beindítja a visszaszámlálást, ami jelzi, mennyi idő van az automatikus törlésig.  Két hónap után pedig - Hasta la vista, baby!

A Google fájdalmasan bünteti, ha két hónapig nem használjuk Android eszközünket.

Ha törlődött a biztonsági másolat, nincs mód a visszaállítására, ami annyit jelent, hogy a beállításaink és az adataink is odavesznek. 

Kétségtelen, hogy sok  társzolgáltatás szeret megszabadulni a nem használt fiókoktól és fölösleges adatoktól, de általában világos figyelmeztetést adnak szándékaikról. Ilyet a Google-tól nem kapunk, és a cég, bár nem titkolja, nem is veri nagydobra az automatikus törlést, ezért nem árt odafigyelni a dologra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!