Hirdetés
. Hirdetés

A GTS Horvátország felé kacsintgat

|

A GTS Central Europe regionális infrastruktúra alapú távközlési és adatközponti szolgáltató Horvátország felé bővítette optikai hálózatát. A cég ezzel a lépéssel jelentősen növelte jelenlétét a balkáni térségben és megalapozta a szerb és szlovén irányú további bővítés lehetőségét is.

Hirdetés

„Az új horvátországi hálózati terjeszkedés a kapcsolatok fejlesztését és új szolgáltatások bevezetését jelenti jelenlegi és leendő ügyfeleink részére az adriai régióban" – mondta Ignatio Irurita, a GTS Central Europe műszaki igazgatója.

"Terveink között szerepel gerinchálózatunk további földrajzi bővítése, különös tekintettel a nagyvárosi térségekre. Jelenleg is dolgozunk hálózatunk keleti részének infrastrukturális fejlesztésén annak érdekében, hogy ultragyors kommunikációs csatornát hozzunk létre Közép-Kelet-Európában" - tette hozzá.

A rendszer kapacitása csatornánként eléri a 40 Gb/s-ot, de az új generációs Huawei-DWDM rendszernek köszönhetően ez akár 100 Gb/s-ra is bővíthető. Az új technológia révén az ügyfelek igényei mind port, mind sávszélesség tekintetében rugalmasan kezelhetők. A hálózat tulajdonságai lehetővé teszik, hogy a GTS teljes szolgáltatás-portfólióját kínálja ügyfeleinek az újonnan kiépített szakaszokon is, és kezelje a megnövekedett internetforgalom miatti kapacitásigényeket.

A Budapestet Zalaegerszegen át Nagykanizsával összekötő hálózat Letenyénél lépi át a határt, és Varazsdig tart. Az új hálózati szakasz hossza eléri a 180 kilométert, ezzel a GTS magyarországi gerinchálózata meghaladja a 2300 kilométert.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.