Hirdetés
. Hirdetés

A hackerek kezére játszik a Microsoft

|

A biztonsági frissítések hanyag tesztelése sokakat elriaszt a telepítésüktől, ami viszont növeli a Windows 10-rendszerek sebezhetőségét.

Hirdetés

A Microsoft márciusban három biztonsági frissítést is kiadott a Windows 10 gépekhez.  Az első  (a 2004/20H2 változatokat célzó KB5000802) bizonyos nyomtatóknál teljes lefagyást eredményezett .

A második frissítés (a (KB5001567) az előző csomag hibáit  volt hivatott kijavítani, de csak újabb hibákat eredményezett. Most pedig itt a harmadik csomag, amelyik elvileg már minden problémát megold, amit az előző frissítések okoztak.

Hirdetés

A legújabb, KB5001649 csomagot a fejlesztő opcionális frissítésként kínálja mindazoknak, aki a korábban említett problémákba belefutottak. Bénázássorozata azonban súlyos aggodalmat ébreszt a felhasználókban, akik az idők során hozzáedződtek a Microsoft kisebb-nagyobb botlásaihoz, de joggal hihetnék, hogy egy biztonsági frissítés az átlagnál szigorúbb tesztelésen esik át.

Ez a bizalomvesztés pedig hosszútávon életveszélyes lehet - hiszen egyre többeket késztet arra, hogy kikapcsolják a frissítések telepítését, amelyek több gondot okoznak, mint amennyit megoldanak. Mindez viszont megnöveli a rendszerek sebezhetőségét, és a hackerek kezére játszik. Lehet persze emiatt a felhasználókra mutogatni, de a valódi felelősség a fejlesztőé.

A megoldás egyértelmű: ha a Microsoft azt szeretné, hogy a lehető leggyorsabban telepítsük csomagjait - márpedig egy biztonsági frissítésnél ez az alapvető elvárás --, akkor ehhez sokkal, de sokkal alaposabb munkát kellene végeznie, és nem a felhasználókra bíznia az utólagos tesztelést! 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.